Banner 980x90

No nākamā gada Siguldas pašvaldības atbalstu varēs saņemt tikai Siguldas novadā deklarētie iedzīvotāji

Rīga, 17.dec., LETA. No nākamā gada Siguldas novada pašvaldības pabalstu pilnā apmērā varēs saņemt tikai Siguldas novadā deklarētie iedzīvotāji, liecina pašvaldības informācija.

Tas attiecas gan uz daudzbērnu ģimeņu atbalsta programmu, uz prioritāru uzņemšanu skolās un bērnu reģistrēšanu rindā bērnudārzos, gan arī bērnu piedzimšanas pabalstu, līdzfinansējumu profesionālās ievirzes izglītības iestādēs, kā arī iespēju laulāties bez maksas.

Plānots, ka 2019./2020.mācību gadā pašvaldības atbalstu un priekšrocības varēs saņemt tikai tās daudzbērnu ģimenes, kurās līdz 2019.gada 1.janvārim vecāki un vismaz trīs bērni līdz 18 gadu vecumam vai līdz 24 gadu vecumam, ja tie turpina iegūt izglītību pilna laika klātienē, savu dzīvesvietu būs deklarējuši Siguldas novadā. Savukārt tās ģimenes, kuras deklarēs savu dzīvesvietu Siguldas novadā pēc 1.janvāra, varēs saņemt tikai daļu no pašvaldības piedāvātajām priekšrocībām.

Nākamgad novada daudzbērnu ģimenēm būs iespēja saņemt no 20% līdz pat 75% atlaidi ēdināšanas pakalpojumu apmaksai pirmsskolas izglītības iestādēs un Siguldas novada vispārizglītojošajās skolās, kā arī atlaidi 60% apmērā profesionālās ievirzes izglītības programmām Siguldas Sporta skolā vai Mākslu skolā "Baltais flīģelis". Pašvaldība daudzbērnu ģimenēm piemēro arī atvieglojumus nekustamā īpašuma nodoklim, katru gadu izmaksā 50 eiro pabalstu skolēniem mācību līdzekļu iegādei, bez maksas izsniedz Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, nodrošina bezmaksas sabiedrisko transportu, piemēro atlaides dažādu veidu aktivitātēm un 40% atlaidi ieejas biļetēm kultūras pasākumos, kurus organizē pašvaldība.

2019./2020.mācību gadā reģistrācijai bērnudārzu rindā prioritāri tiks uzņemti tie bērni, kuri paši un viņu vecāki vai aizbildņi Siguldas novadā būs deklarējušies līdz nākamā gada 1.janvārim. Tāda pati uzņemšanas kārtība būs arī pirmklasnieku uzņemšanai novada skolās.

Izmaiņas skars arī pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas apmēru bērnu uzraudzības pakalpojumu apmaksai vai privāto bērnudārzu izmaksu segšanai - to pilnā apmērā varēs saņemt tās ģimenes, kas deklarētas līdz 2019.gada 1.janvārim. Ģimenēm, kurās Siguldas novadā būs deklarēts tikai bērns un viens no vecākiem, pašvaldības līdzfinansējums tiks samazināts.

Novada dome apstiprinājusi grozījumus saistošajos noteikumos, kas paredz, ka daudzdzīvokļu namu dzīvokļiem un privātmājām, kurās no nākamā gada 1.janvāra nebūs deklarēta neviena pilngadīga persona, līdzšinējās 0,2-0,6% nodokļa likmes vietā tiks aprēķināta 1,5% likme no īpašuma kadastrālās vērtības, kas var sasniegt pat 7,5 reizes lielāku nodokļa pieaugumu.

Kopumā Siguldas novadā ir 6624 zemes un būvju īpašumi, 3764 dzīvokļu īpašumi un 8338 nodokļu maksātāji. 1154 dzīvokļos vai privātmājās neviens nav deklarējies, bet, ņemot vērā namu apsaimniekotājiem un dažādu pakalpojumu sniedzējiem pieejamo informāciju, vairākumā gadījumu īpašumi tiek apdzīvoti.

Savukārt tiesības saņemt jaundzimušā pabalstiem 320 eiro apmērā būs tiem vecākiem, kuri Siguldas novadā deklarējuši savu pamata dzīvesvietu ne mazāk kā 12 mēnešus pirms bērna reģistrācijas. Savukārt, ja dzīvesvietu Siguldas novadā 12 mēnešus pirms bērna dzimšanas ir deklarējis viens no jaundzimušā bērna vecākiem, pabalsts tiek izmaksāts 50% apmērā - 160 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)