Banner 980x90

Nedēļas nogalē Siguldā notiks Skaņu un garšu festivāls

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 13.augustā, no plkst.16.00 līdz pusnaktij Siguldas Jaunās pils dārzā norisināsies Latvijā pirmais Skaņu un garšu festivāls, kura mērķis ir apvienot trīs, iespējams, svarīgākās cilvēka maņas: sadzirdēt, izgaršot un saredzēt, pilsētas informācijas portāls Sigulda24.lv uzzināja Siguldas novada pašvaldībā.

Gaisā virmojot dārza svētku gaisotnei, festivāla apmeklētāji tiks lutināti un izglītoti gan ēdiena, gan mūzikas baudīšanā.

Plkst.16.30 festivāla muzikālo programmu atklās "Future Folk Orchestra". Grupas repertuāru veido dažādu tautu, laiku un vietu mūzika, kas atbilst mūsdienu laikmeta sajūtai un precīzi raksturo šķietami atšķirīgu kultūras lauku vienotību. Līdzās īru, Balkānu, afrikāņu, klezmermūzikas melodijām te dzīvo skaņas, kuras nevienam nav vienaldzīgas.

Plkst.18.00 uz skatuves kāps Elza Rozentāle un etnodžeza grupa "Bur Mani". Grupas mūzika veiksmīgi apvieno latviešu tautas dziesmas ar džezu un populāro mūziku, nepazaudējot dziļi meditatīvo un spēcīgo enerģiju, kas nāk no latviešu tradīciju saknēm.

Savukārt, plkst.19.30 Rihards Zaļupe un Raimonds Petrauskis klausītājus uzrunās ar speciāli Skaņu un garšu festivālam radītu koncertprogrammu "Vasaras Atmosfēras". Koncertprogramma aizvedīs klausītājus mazliet meditatīvā ceļojumā, kuru veido īpaši sagatavots cikls marimbai, perkusijām, klavierēm un elektronikai.

Plkst.21.00 "Rupa & the April Fishes" no ASV ar dzīvi apliecinošo mūziku astoņu gadu garumā ir uzstājušies gan kā ielu muzikanti, gan kā festivālu galvenie mākslinieki. Grupas savas dziesmas izpilda angļu, franču, kā arī seno maiju valodā Tzotzil. Enerģijas pilnajos koncertos grupa ļauj skatītājiem sajust prieku, skumjas, zaudējumu, transformācijas, kā arī spēcīgu, revolucionāru un nepiekāpīgu brīvības garu.

Plkst.22.30 "Latvian Voices" festivāla apmeklētājus iepazīstinās ar jauno koncertprogrammu "Pāri Robežām". Latviešu tautasdziesma, kas vienmēr bijusi grupas koncertprogrammu pamatā, šoreiz tiks papildināta ar inovatīvām oriģināldziesmām un pasaules mūziku, paplašinot klausītāju priekšstatu par a capella mūzikas formātu.

Starp grupām ir plānoti vismaz 30 minūšu pārtraukumi. Norādītie laiki ir aptuveni un var tikt mainīti.

Festivālā liels akcents tiks likts uz gardēdību. Festivāla rīkotāji īpaši piedomās, lai apmeklētājam būtu iespēja ne tikai labi ieturēties, bet arī izbaudīt pārsteidzošus garšu salikumus, ēdienu tekstūras un iegūt jaunu ēdienu gatavošanas pieredzi Latvijas pavāru un garšu ekspertu sniegumā par demokrātiskām cenām. Šī gada tēma – daba šķīvī – ļaus izbaudīt vasaras beigu dabas bagāto piedāvājumu. Par apmeklētāju garšas kārpiņām rūpēsies Aija Gabrāne ("Mālpils muižas restorāns"), Ēriks Dreibants ("Restorāns 3"), Artūrs Taškāns ("Rocket Bean Roastery"), savukārt dzērienus pasniegs un par dzērienu un ēdienu saderību izglītos "Valmiermuižas alus" un Aigars Ruņģis, "Abavas sidrs" un vīndaris Mārtiņš Barkāns, dabīgais minerālūdens "Aqualar pH 9+" un ūdens someljē Dans Grasmanis.

Lai baudītu ēdienus un dzērienus, apmeklētājiem būs jāiegādājas žetoni, par kuriem varēsiet saņemt izvēlēto ēdienu vai dzērienu. Žetonu vērtība pielīdzināta eiro vērtībai 1:1. Tos būs iespējams iegādāties divās teltīs festivāla teritorijā. Neizmantotos žetonus līdz pasākuma beigām būs iespējams atgriezt žetonu kasēs, saņemot atpakaļ par tiem samaksāto naudu.

Pateicoties Siguldas krāšņajai ainavai, pils dārza svētku atmosfēra un noformējums vizuāli papildinās garšas un skaņas baudījumu un ļaus apmeklētājiem ceļot sajūtu ceļojumā. Par dekorācijām un atmosfēru rūpēsies "Cherry Picking DECO".

Festivāla organizatori aicina apmeklētājus ģērbties atbilstoši laikapstākļiem, ņemt līdzi saliekamos krēslus, segas un pledus, kā arī atgādina, ka lietussargu ienešana pasākuma teritorijā nav atļauta.

Automašīnas bezmaksas būs iespējams novietot gan īpaši norādītā stāvvietā netālu no Siguldas Jaunās pils, gan arī apkārtējās ielās.

Biļešu cena 28 eiro. Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem – 5 eiro atlaide. Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās. Pasākuma norises dienā biļetes būs pieejamas pasākuma norises vietā.

Festivāls tiek rīkots sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un tas iekļaujas "Eiropas Gastronomijas Reģiona" Rīgas – Gaujas reģiona rīkoto pasākumu programmā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)