Banner 980x90

Mežizstrādātāja "Inčukalns Timber" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā sarūk par 19,6%

Rīga, 23.dec., LETA. Mežizstrādes uzņēmums AS "Inčukalns Timber" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.septembra līdz šā gada 31.augustam, strādāja ar 5,163 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 19,6% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet uzņēmuma peļņa saruka vairākkārt un bija 2738 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

"Neto apgrozījuma samazinājums ir saistīts ar mežizstrādes un baļķu šķirošanas pakalpojuma apmēru samazinājumu," teikts uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā, norādot, ka pagājušajā finanšu gadā "Inčukalns Timber" mežizstrādes apmēri samazinājās par 20% un veidoja 67 300 kubikmetru, savukārt zāģbaļķu šķirošanas apmēri saruka par 11%.

Pagājušajā finanšu gadā "Inčukalns Timber" ieņēmumi no kokmateriālu pārdošanas samazinājās par 25,8% un veidoja kopumā 3,462 miljonus eiro.

Vienlaikus kompānijas vadība arī atzīmē, ka "Inčukalns Timber" pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas pagājušajā finanšu gadā samazinātas par 15%.

Pagājušajā finanšu gadā "Inčukalns Timber" atjaunojusi teritorijas asfalta segumu un iegādājusies jaunu baļķu pārkraušanas tehniku.

Pēc "Inčukalns Timber" vadības vēstītā, kompānija plāno vairākas nozīmīgas investīcijas zāģbaļķu šķirošanas laukumā. "Tiek plānots paplašināt zāģbaļķu uzglabāšanas laukumu un izbūvēt notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, kā arī tiek plānota zāģbaļķu šķirošanas līnijas rekonstrukcija, lai uzlabotu šķirošanas kvalitāti un palielinātu šķirošanas līnijas ražīgumu," teikts vadības ziņojumā.

Finanšu gadā, kas ilga no 2014.gada 1.septembra līdz 2015.gada 31.augustam "Inčukalns Timber" strādāja ar 6,424 miljonu eiro apgrozījumu un 275 870 eiro peļņu.

Kompānija "Inčukalns Timber" ir dibināta 1994.gadā un nodarbojas ar mežizstrādi, kā arī sniedz zāģbaļķu šķirošanas un citus pakalpojumus. Kompānijas akcionāre ir SIA "Rettenmeier Baltic Timber".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)