Banner 980x90

LM: būs pieejami ES līdzekļi, lai aprūpes iestādes "Allaži" ēku izmantotu sociāliem mērķiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Siguldas novada pašvaldībai būs pieejami Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļi, lai meklētu labākos risinājumus valsts sociālās aprūpes centra "Vidzeme" filiāles "Allaži" ēku tālākai izmantošanai sociāliem mērķiem pēc filiāles slēgšanas, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Inita Kabanova.

Viņa sacīja, ka, ņemot vērā to, ka šī gada laikā filiāli "Allaži" ir plānots slēgt, pašvaldībai būs pieejami ES fondu līdzekļi, lai tās vietā radītu jaunus un cilvēku īpašajām vajadzībām piemērotākus sociālos pakalpojumus, piemēram, grupu māju un dienas centru. Tāpat ir plānots saglabāt Allažos 2007.gadā izveidoto "Pusceļa māju", kas kalpo kā pārejas posms no sociālās aprūpes centra uz patstāvīgu dzīvi. Cilvēki, kuriem nav nepieciešama ilgstoša aprūpe, te mācās sadzīvē nepieciešamās iemaņas - kā gatavot ēst, mazgāt veļu, apkopt sevi, plānot savu budžetu, izprast savu veselību un cilvēktiesības, skaidroja Kabanova.

Ceturtdien, 21.jūlijā, notika arī LM speciālistu, Siguldas novada domes un sociālā dienesta, kā arī reorganizējamās filiāles "Allaži" pārstāvju tikšanās. Tikšanās laikā LM un Siguldas novada domes pārstāvji vienojās par veicamajiem soļiem, lai tuvāko mēnešu laikā pašvaldība varētu lemt par iespējām ēkas pārņemt un plānot jaunu pakalpojumu radīšanu.

Jau ziņots, ka, samazinoties bērnu skaitam, kuriem nepieciešama aprūpe sociālās aprūpes centros, LM iecerējusi no 2016. līdz 2019.gadam pārtraukt vēl trīs valsts sociālās aprūpes centru filiāļu darbību, aģentūru LETA informēja LM pārstāve Marika Kupče.

Līdz šī gada 1.oktobrim paredzēts pakāpeniski pārtraukt centra "Vidzeme" filiāles "Allaži" darbību, līdz 2017.gada 1.septembrim iecerēts pārtraukt centra "Rīga" filiāles "Teika" darbību, savukārt līdz 2019.gada 1.septembrim - centra "Latgale" filiāles "Kalkūni" darbību.

LM norāda, ka filiāles "Kalkūni" ēkas ir novecojušas, un to drošai izmantošanai būtu nepieciešami lieli ieguldījumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)