Banner 980x90

Lelde Ardava: Līdzjutēji un labi zināmā Siguldas trase būs mūsu trumpji EČ

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Svētdien, 5.jūnijā, Siguldā notiks gada nozīmīgākās riteņbraukšanas sacensības Latvijā - Eiropas čempionāts kalnu riteņbraukšanā maratonā, pilsētas informācijas portālu Sigulda24.lv informē organizatori.

Dalību Eiropas čempionātā MTB maratonā apstiprinājuši 15 dažādu valstu sportisti un sportistes. Vīriešu konkurencē dalībnieku vidū par uzvaru cīnīsies divkārtējais pasaules čempions MTB maratonā Albans Lakata, kā arī Latvijas profesionālais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš. Savukārt sieviešu konkurencē Latvijas līdzjutēji cerības saista ar "Rietumu – Delfin" sportisti Leldi Ardavu, kura šosezon mājās nav zaudējusi vēl nevienās kalnu riteņbraukšanas sacensībās.

Pati Lelde pirms atbildīgām sacensībām negrib steigties ar prognozēm un godīgi saka, ka visu pateiks rezultāts, kāds būs finišā.

Līdz Eiropas čempionātam Siguldā atlikušas dažas dienas. Ir jau iezadzies neliels pirms sacensību stress?
Ir, ir, var just tādu maziņu stresiņu. Psiholoģiski jau it kā nejūt, bet zemapziņā droši vien, ka uztraukums ir. Bet ir jau patīkams uztraukums, jo jāstartē tomēr savās mājās, sev labi zināmā trasē, savu līdzjutēju priekšā.

Treniņu process šosezon tika pakārtots Eiropas čempionātam, bet jau sezonas sākumā esi bijusi neapturama vietējās sacensībās.
Jā, protams, ka man tās būs vienas no svarīgākajām sacensībām šosezon. Cenšos jau kaut kā visu apvienot – ģimene, darbs, kalnu riteņbraukšana. Pagaidām izdodas, lai gan tas nav viegli. Ir dienas, kad ceļos pirms pulksten 6 rītā, veicu rīta treniņu. Ir dienas, kad tikai ap 23 beidzu treniņus. Tagad cenšamies vairāk spēka treniņus veikt, trenēt izturību, jo trase būs daudz garāka, nekā ierasts vietējās sacensībās. Tas var būt izšķirošs faktors, jo šoreiz trasē būs jāpavada nevis kādas divas stundas, bet gan trīs.

Kā pati vērtē savu sportisko formu?
Biju olimpiskajā vienībā uz testiem un zinu, ka tie var būt labāki, tātad treniņu slodzes var būt arī lielākas. Varbūt man pat izdevīgāk būtu, ja čempionāts būtu vēl nedaudz vēlāk, tad vēl vairāk izturību varētu patrenēt. Bet ir labi, kā ir, un Siguldā rādīšu visu, ko spēju. Spēkus nežēlošu.

Vai esi jau ieskatījusies pieteikumos?
Rūpīgi vēl neesmu pētījusi pretinieces, bet zinu, ka brauks Eiropā un pasaulē spēcīgās braucējas, kaimiņienes igaunietes, skandināvietes. Protams, ka viegli nebūs, jo tas tomēr ir Eiropas čempionāts, nebūs tāds vienkāršs pasākums. Parasti jau izpētu pretinieces un noteikti papētīšu konkurentes vēl vairāk pirms starta. Nepaļaujos tikai uz saviem spēkiem, jāzina arī pretinieču stils, lai var cīnīties ar viņām.

Siguldas trasi esi jau iemēģinājusi?
Jā, trasē jau esam bijuši pāris reižu ar "Rietumu – Delfin" komandu. Izbraucām, paskatījāmies. Kā vienmēr, interesanta trase, kalni, gari nobraucieni. Skumji nebūs. Turklāt jābrauc 80 km, ja vēl būs silts laiks, tad slodze būs ne pa jokam. Esmu jau tomēr startējusi citos Eiropas čempionātos un pasaules mačos, zinu, ka tur ir savādāk un slodzes ir lielākas. Sievietēm distance arī savādāka nekā vīriešiem un startējam atsevišķi, atšķirībā no Latvijas, kad kāds komandas biedrs var tevi "pavilkt" trasē.

Siguldā plāno startēt Ivanda Eiduka, kura Latvijā nav redzēta kādu laiku. Vai kopīgus plānus nekaļat pirms EČ?
Jā, zinu, ka Ivanda aktīvi gatavojas čempionātam. Viņa brauc Zviedrijā vietējos maratonus, un tur distances ir garākas nekā pie mums, tāpēc viņa jau būs pieradusi pie tik garas trases. Nav vēl iznācis ar viņu aprunāties, bet ceru, ka pirms Eiropas čempionāta parunāsim un droši vien pēc čempionāta pasēdēsim kopīgi.

Kas būs tavi trumpji Siguldā?
Kā jau teicu, ir kaut kāds maziņš psiholoģisks stresiņš tagad, bet būs labi. Savās mājās pat psiholoģiski vieglāk startēt – labi zināma trase, savi līdzjutēji. Tas noteikti psiholoģiski palīdzēs. Trasi pazīstu jau kādus desmit gadus, kopš esmu sākusi nopietni braukt kalnu riteņbraukšanā. Tāpēc kādā brīdī varēšu arī atcerēties kādus braucienus ar konkurentēm, kādas "atslēgas vietas", ja paliks skumīgi braucienā.

Pati sev esi izvirzījusi kādu mērķi Siguldā?
Ir mazie, iekšējie mērķīši, bet tos neteikšu. Lai nav vilšanās, ja kaut kas nesanāks braucienā. Visu jau varēs redzēt pēc finiša – kāds rezultāts būs protokolā, tāds būs pelnīts. Tablo jau nemelo!

Tad lai izdodas sasniegt savus mērķus!
Paldies! Un gaidām līdzjutējus 5. jūnijā Siguldā trases malā! Atbalstīsim savējos!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)