Banner 980x90

Latvijas leļļu kino svin 50 gadu jubileju

Režisors Arnolds Burovs 1966.gadā izveidoja leļļu kino grupu un uzņēma pirmo latviešu leļļu filmu "Ki-ke-ri-gū!". Meistara skolnieki un pēcteči, studija "Animācijas Brigāde", svin šo jubileju, piedāvājot kinoseansu bērniem, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informē Nacionālā Kino centra vecākā referente nozares informācijas jautājumos Kristīne Matīsa.

Latvijas leļļu kino ar savu bagātīgo vēsturi un tradīcijām, unikāli noslēpumaino leļļu pasauli, kas pacietīgā roku darbā veidota un iemūžināta kinolentē, ir kļuvis par klasisku vērtību ne tikai Latvijas, bet arī plašākā pasaules mērogā. Arnolda Burova dibinātā leļļu filmu uzņemšanas grupa 1993. gadā pārtapa par filmu studiju "Animācijas Brigāde", kurā tapušas gandrīz 70 īsfilmas un trīs pilnmetrāžas filmas; kopā ar 35 Arnolda Burova filmām un citiem studijā tapušajiem darbiem šīs filmas veido nepārvērtējami nozīmīgu Latvijas kultūras sastāvdaļu.

Leļļu filmu 50 gadu jubilejas pasākumu programma sākas ar seansu bērniem 6. februārī, kinoteātrī "Splendid Palace". Pasākuma pirmajā daļā uzstāsies bērnu vokālā studija "Kukaiņi", bet turpinājumā – atraktīva leļļu filmu programma, kas demonstrē īsu pārskatu par Latvijas leļļu kino daudzveidīgo spektru. Skatītāji varēs noskatīties pašu pirmo seriāla Avārijas Brigāde sēriju "Gulbis", tas ir stāsts par to, kā izveidojās trīs brašo vīru - Sīlinka, Bembelāta un Poterika – sadarbība, kas attīstījusies vairāk nekā 20 seriāla epizodēs (seriālu Avārijas Brigāde 1991.gadā sāka veidot režisors Jānis Cimmermanis, bet jaunākā filma tapusi 2015.gadā).

Savukārt 12.februārī gaidāma pirmizrāde Jāņa Cimermaņa dokumentālajai animācijas filmai "Meistara slepenā dzīve" par Arnoldu Burovu, sīkāka informācija sekos.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)