Banner 980x90

Latvijas ārlietu ministrs: Starptautisko problēmu kļūst arvien vairāk

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Politiķu un ekspertu sarunas prestižajā Minhenes drošības konferencē liecina, ka starptautisko problēmu kļūst arvien vairāk, aģentūrai LETA atzina Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), kurš šajās dienās piedalās Minhenes drošības konferencē, kuras galvenais sarunu temats ir cīņa pret terorismu.

Rinkēvičs atzīmēja, ka viņam ir bijusi iespēja sekot līdzi šīs konferences norisei vairāk nekā desmit gadu garumā, un esot redzams, ka starptautisko problēmu kļūst arvien vairāk, bet atrisinātas no tām tiek gana maz. "Problēmas apzināt ir vieglāk nekā panākt to risinājumus," sacīja politiķis.

Kā līdz šim spilgtākās Latvijas politiķis izcēla Krievijas premjera Dmitrija Medvedeva, Francijas premjerministra Manuela Valsa un ASV valsts sekretāra Džona Kerija uzrunas.

Medvedevs runā paziņoja, ka starp Krieviju un NATO ir iestājies jauns aukstais karš. "NATO politiskā līnija attiecībā pret Krieviju mūsu novērtējumā saglabājas nedraudzīga un slēgta. Var teikt arī asāk: mēs esam noslīdējuši uz jauna aukstā kara laikiem," paziņoja Medvedevs, "teju ne katru dienu mūs pasludina par visbriesmīgāko draudu te visam NATO kopumā, te atsevišķi Eiropai, te Amerikai un citām valstīm. Uzņem biedējošas filmas, kurās krievi sāk atomkaru. Es reizēm domāju: mēs šodien esam 2016. vai 1962.gadā?"

Medvedevs arī paziņoja, ka starp Rietumeiropu un Krieviju pastāv komunikācijas problēmas. "Intensīvs dialogs par eiroatlantiskās drošības arhitektūru nākotnē, globālo stabilitāti, reģionālajiem draudiem šobrīd ir īpaši nepieciešams. Uzskatu to par nenormālu, ka daudzos virzienos tas ir vienkārši pārtrūcis," sacīja Medvedevs. "Ir paralizēti mehānismi, kas ļāva savlaicīgi noņemt abpusējas raizes."

Vērtējot šo uzrunu, Rinkēvičs sacīja, - lai arī Medvedevs paziņoja par jauna aukstā kara esamību, tomēr esot jūtama Krievijas vēlme sadarboties ar Rietumiem. Krievijas premjera runa gan diemžēl apliecinājusi, cik ļoti Rietumi un Krievija pēdējos gados savā domāšanā ir virzījušies pretējos virzienos.

Rinkēvičs atzīmēja arī Austrumeiropas vadošo politiķu uzrunas sanāksmē, kurās viņi atgādināja par gāzes vada "Nord Stream 2" neatbilstību reģiona interesēm.

Latvijas ministrs Minhenes drošības konferencē piedalījies vairākās diskusijās, sniedzis intervijas un ticies un vēl plāno tikties vairākās divpusējās sarunās, piemēram, ar Moldovas un Baltkrievijas kolēģiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)