Banner 980x90

Latvija starptautiskā misijā uz Ukrainu nosūtīs civilo ekspertu

Latvija uz Ukrainu nosūtīs civilo ekspertu, kurš piedalīsies Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) speciālajā novērošanas misijā Ukrainā, teikts šodien valdībā apstiprinātajā rīkojuma projektā.

Starptautiskās palīdzības likums nosaka, ka lēmumu par civilā eksperta piedalīšanos starptautiskajā misijā pieņem Ministru kabinets.

Valdības iepriekš pieņemtie noteikumi paredzējuši, ka civilā eksperta piedalīšanās laiks starptautiskajā misijā ir no 2014.gada 15.aprīļa līdz 2014.gada 21.septembrim. Visus izdevumus, kurus noteikumi paredz segt saistībā ar personas piedalīšanos misijās, no valsts budžeta līdzekļiem segs Ārlietu ministrija.

Kopumā EDSO izsludināja 100 novērotāju vakances un dažas vakances specifiskiem amatiem EDSO speciālajā novērošanas misijā Ukrainā. Līdz atlases termiņa beigām Latvija EDSO Sekretariātam iesniedza desmit civilo ekspertu kandidātus.

Ārlietu ministrija saņēma ziņu no EDSO Sekretariāta par Gunāra Graumaņa atlasi darbam EDSO speciālajā novērošanas misijā Ukrainā. Gunārs Graumanis ir piekritis ierasties Ukrainā 2014.gada 15.aprīļa vakarā, lai uzsāktu darbu EDSO misijā Ukrainā. Arī EDSO ir izteikusi prasību, lai civilais eksperts ierastos Kijevā, vēlākais, 2014.gada 15.aprīlī.

Nosūtītajiem ekspertiem, kas darbosies EDSO speciālajā novērošanas misijā Ukrainā, EDSO segs ceļa izdevumus un izmaksās dienas naudu 125 eiro apmērā, no kuras ekspertam būs jāsedz uzturēšanās izdevumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)