Banner 980x90

Latvijā notiekošais pasaules čempionāts orientēšanās sportā turpinās ar vidējās distances sacensībām Siguldā

Sigulda, 7.aug., LETA. Šodien turpinās 35.pasaules čempionāts orientēšanās sportā, kura ietvaros Siguldā tiek aizvadītas vidējās distances sacensības.

Sacensības sāksies ap plkst.11.50, kad uz starta dosies dāmas, bet ap plkst.14:40 starts tiks dots vīriešu sacensībām. Tās tiešraidē varēs vērot interneta platformā "LMT Straume".

Vīriešu konkurencē Latviju pārstāvēs titulētākais valsts orientierists Edgars Bertuks. Viņš 2012.gadā guva savus lielākos panākumus, pasaules čempionātā izcīnot zeltu vidējā distancē un bronzu garajā distancē. Gadu vēlāk viņš pievienoja vēl vienu bronzu garajā distancē. Vēl no Latvijas sportistiem vīru konkurencē startēs Rūdolfs Zērnis un Artūrs Pauliņš, bet dāmām trasē dosies Sandra Grosberga, Inga Dambe un Laura Vīķe.

Vīriešu sacensībām ir pieteikušies 78 sportisti, bet sievietēm 71 dalībniece.

Pēc tam ceturtdien starts tiks dots komandu stafetes sacensībām, bet sestdien tiks noskaidroti pasaules čempioni garajā distancē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pasaules čempionāts tika atklāts sestdien ar sprinta sacensībām Vecrīgā, kur Grosberga izcīnīja 17.vietu, kamēr vīru konkurencē Zērnis bija 22., Jubelis 32., bet Pauliņš 33.vietā. Svētdien Āgenskalnā jauktajā sprinta stafetē Dambe, Pauliņš, Jubelis un Grosberga ierindojās 17.pozīcijā.

Sacensībās Latvijā tiek pārstāvēti pieci kontinenti, jo dalību pieteikušas 49 valstis no Eirāzijas, Āfrikas, Ziemeļamerikas, Dienvidamerikas un Austrālijas. Pasaules čempionātā startēs vairāk nekā 340 sportisti.

Latvijas izlasē bez jau minētajiem sportistiem startēs arī Irita Puķīte un Līga Valdmane.

35.pasaules čempionātā orientēšanās sportā tiks izcīnīti desmit medaļu komplekti piecās disciplīnās.

Paralēli pasaules čempionātam orientēšanās sportā Daugavpilī norisināsies arī taku orientēšanās planētas meistarsacīkstes. Tāpat notiks līdzjutēju un skatītāju sacensības, kurām vēl jūlija vidū bija reģistrējušies 900 dalībnieki no 32 valstīm.

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā pirmo reizi Baltijas valstīs notika pērn Igaunijā.

Pagājušajā gadā Cēsīs norisinājās Pasaules kausa posms, Vidzemes pilsētai šāda līmeņa sacensības uzņemot otro reizi vēsturē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)