Banner 980x90

Lampa modernā interjerā: ko iesaka dizaineri?

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Lampa ir ne tikai funkcionāls, bet arī estētisks priekšmets, kas piešķir mājokļa dizainam nepieciešamo rozīnīti un akcentē izvēlēto interjera stilu. Atraktīvas, modernas lampas tiek ražotas visdažādākajās formās un krāsās, taču, tāpat kā jebkurā cita nozarē, arī lampām ir sava mode. Lasi šajā rakstā, kādas ir lampu modes tendences pēdējos gados!
Lampa art-deco stilā: retro atkal ir modē
Jau vairākas sezonas art-deco stils dominē modernāko interjera priekšmetu ražošanā. Art-deco pirmsākumi ir meklējami 20. gadsimtā 20. gados, laika periodā pēc Pirmā pasaules kara. Tas acumirklī kļuva par brīvības, jaunu risinājumu un svētku simbolu, jo bija vienlaikus gan funkcionāls un atbilstošs modernās dzīves prasībām, gan estētiski pievilcīgs, ne pārāk krāšņs un ne pārāk ikdienišķs.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
Atšķirībā no sava priekšteča, art-nouveau stila, art-deco deva priekšroku ģeometriskām, nevis plūstošām formām. Tas ir agresīvāks stils, kas atbilst 20. gadsimta ātrumam, taču noapaļoti stūri un maigi krāsu toņi garantēja art-deco uzvaras gājienu ne tikai arhitektūrā, bet arī modē un interjera dizainā.
 
Mūsdienās art-deco stils piešķir mājoklim daudzu iemīļoto retro noskaņu, vienlaikus nepadarot interjeru vecmodīgu. Ja tradicionāls vintāžas stils daudziem asociējas ar apdrukātu tekstilu, mīkstām virsmām un ziedu motīviem, art-deco piemīt elegantākas, atturīgākas notis. Lampa art-deco stilā var būt:
no metāla, misiņa, koka, stikla un šo materiālu kombinācijām;
ar kaltiem vītiem elementiem;
ar lieliem apaļiem vai taisnstūra abažūriem.

Lampa industriālajā stilā: agresīvi un stilīgi
Industriālais stils arī ir radies 20. gadsimta pirmajā pusē, taču tas izgāja daudz radikālāku transformāciju nekā art-deco. Mūsdienās par industriālajiem sauc interjerus, kas ir noformēti bez liekiem dekoratīvajiem elementiem, aukstā krāsu paletē. Industriālajā interjera tiek aktīvi izmantotas raupjas virsmas un tumšie toņi, tāpēc industriālā stila lampas vienmēr ir labi pamanāmas.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
Lampu dizainā uzskatāmākās industriālā stila pazīmes ir:
konstrukcijas no metāla un stikla;
patina vai tās imitācija;
masīvs abažūrs;
lampas statīvs bez rotājumiem vai ar industriālajiem elementiem: zobratiem, skrūvēm u.tml.
 
Tev nav pilnībā jāpārveido mājokļa interjers, lai adaptētu dizainu jaunām lampām, gluži otrādi – lampai jāveido organisks ansamblis ar mēbelēm, tapetēm, aizkariem un citiem telpas elementiem. Lampas art-deco un industriālajā stilā ir pieejamas ne tikai kā lielas greznas lampas, kas prasa atbilstošu vidi, bet arī kā nelieli gaismekļi, kas lieliski saskan pat ar IKEA mēbelēm.
 
Mūsdienās moderns interjers var būt dažāds – ja tev nepatīk art-deco, izvēlies industriālo stilu, bet, ja mājoklis ir pārāk mazs drosmīgiem eksperimentiem, dod priekšroku mierīgam skandināvu dizainam. Lai kāda būtu tava izvēle, vislabāk meklēt jaunu gaismekli internetā, kur preču klāstu neierobežo veikala platība.
 
Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
2000+ lampas interneta veikalā
Interneta veikals 1a.lv piedāvā visus lampu veidus, kas var noderēt dzīvoklī un privātmājā:
galda lasāmlampas un stāvlampas;
griestu lampas;
plafonlampas;
sienas lampas;
āra apgaismojumu;
lampu virtenes;
stāvlampas u.c.
 
Dažādas finanšu iespējas un gaumes nav šķērslis piemērotas lampas izvēlē – 1a.lv e-veikalā var iegādāties gaismekļus ekonomiskā, vidējā un dārgā cenu segmentos, turklāt lampu krāsu, formu un materiālu izvēle ir patiešām iespaidīga – kopējais preču sortiments pārsniedz 2000 modeļu. Pasūtītā lampa tiek piegādāta 1–3 darba dienu laikā uz izvēlēto adresi, un daudzus modeļus var saņemt jau pirkuma noformēšanas dienā.
 
Gaumīga lampa uzlabo pat vienkārši iekārtotu telpu un nezaudē savu atraktivitāti arī smalkos interjeros. Ja vēlies atsvaidzināt mājokļa dizainu, neuzsākot remontu, nomaini gaismekļus! Ienāc 1a.lv interneta veikalā un izvēlies visskaistākās lampas par draudzīgām cenām!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)