Banner 980x90

Kur nopirkt buljona kubiciņus ar zivs garšu?

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

"Veikalos neesmu manījis zivju buljona kubiciņus. Vai tos neražo?" EGILS K.GARKALNĒ

Ražo ne vien vistas, dārzeņu un sēņu, bet arī zivju buljona kubiciņus. Katrā veikalā tie nav nopērkami, bet, piemēram, veikalā–noliktavā "Gemoss" (Rīgā, Mūkusalas ielā 73) var iegādāties zivju buljona koncentrātu. – Buljona kubiciņos koncentrētā veidā ir savienotas dažādas garšvielas un garšaugi, piemēram, sīpoli, ķiploki, pētersīļi un selerija. Vēl tajos ir cukurs un rauga ekstrakts garšas pastiprināšanai, un, protams, sāls, kas ir visu buljona kubiciņu galvenā sastāvdaļa, – skaidro Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes asociētā profesore Daiga Kunkulberga. – Zivju buljona kubiciņā ir arī zivju pulveris, ekstrakts un eļļa, savukārt vistas un liellopa buljona kubiciņos – šo dzīvnieku izcelsmes ekstrakti.

Kā norādīts uz iepakojuma, lielākā daļa kubiciņu nesatur krāsvielas, konservantus un ģenētiski modificētas izejvielas.

To gan nevar teikt par Somijā ražoto zivju buljona koncentrātu Touch of taste, ko var nopirkt universālveikalā "Stockmann". Uz etiķetes rakstīts: tā sastāvā ir ūdens, baltvīns, zivju ekstrakts, aromatizētājs, modificēta kartupeļu ciete, konservants, citronskābe un sāls. Uz 180 ml koncentrāta jāņem 3,8 l ūdens, vai 1,5 ēdamkarotes koncentrāta aizstāj vienu buljona kubiciņu. Izmanto zivju ēdienu, zupu un mērču gatavošanai.

Ja vēlas ļoti bieži gatavot zivju ēdienus, var iegādāties "Knorr" profesionālo buljona esenci viena litra pudelē. Sastāvā ir koncentrēts zivju buljons (64%), ūdens, zivju pulveris (5%), sāls, rauga ekstrakts, cukurs, sīpolu pulveris, citronu sulas pulveris, modificēta ciete, aromatizētāji (tostarp baltvīna aromatizētājs), biezinātājs, lauru lapas, timiāns, melnie pipari un fenheļa sēklas. Lai izceltu maltītes garšu, litram ēdiena pievieno ēdamkaroti esences.

"Knorr" profesionālo buljona esenci un daudz citu piedevu var nopirkt vairumtirdzniecības bāzē–veikalā "Promo Cash & Carry" (Rīgā, Tīraines ielā 3b).

Raksts tapis sadarbībā ar

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)