Banner 980x90

Kučinskis: Vēlos, lai pedagogu darba samaksas pieauguma grafiks nebūtu tukši solījumi

Rīga, 15.nov., LETA. Vēlos, lai pedagogu darba samaksas pieauguma grafiks nebūtu tikai mīts un tukši solījumi, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš skaidroja, ka visā valdības vadīšanas laikā ir ļoti centies un viņam ir izdevies izbēgt no tukšiem solījumiem, ko pēc tam nevar izpildīt, tāpēc viņš ļoti uzmanīgi attiecas pret pedagogu atalgojuma palielināšanas jautājumu.

"Esmu ļoti uzmanīgs par grafiku, kas nav sasaistīts pat ar trīs gadu budžetu. Es neesmu pateicis valdības sēdē nē grafikam, es tikai vēlos, lai tas būtu reāls un tie nebūtu tukši solījumi skolotājiem un tas nebūtu mīts, ka to var izpildīt.

Premjers norādīja, ka pedagogu atalgojuma palielināšana tiks sasaistīta ar reformām un budžeta iespējām, bet šobrīd šis process ir piebremzēts, kamēr nav veikta analīze un iesniegts atbilstošs grafiks, kurā norādīts, ko valsts var reāli izdarīt.

Jau ziņots, ka Ministru kabineta komiteja (MKK) pirmdien lēma vēl divas nedēļas turpināt diskusijas par pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku, kas paredz līdz 2022.gada beigām zemāko mēneša darba algas likmi pedagogiem celt līdz 900 eiro.

Pedagogu darba samaksas pieauguma grafiks izstrādāts laika periodam no 2018.gada 1.septembra līdz 2022.gada 31.decembrim, zemāko mēneša darba algas likmi palielinot, ņemot vērā attiecīgā gada valsts ekonomisko situāciju un nesamazinot izglītības jomas finansējuma procentuālo apjomu no valsts budžeta. Galvenie iebildumi pret plāna tālāku virzību pirmdien bija Finanšu ministrijai, kas uzskata, ka jāizstrādā reālistisks plāns ar īstenojamu finansējuma pieaugumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)