Banner 980x90

Kučinskis: Runas par ekonomikas stagnāciju un lejupslīdi ir nevietā

Māris Kučinskis/ Foto: Ieva Makare/ LETA
Māris Kučinskis/ Foto: Ieva Makare/ LETA
Runas par Latvijas ekonomikas stagnāciju un lejupslīdi ir nevietā, norāda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Atsaucoties uz "DNB bankas" eksperta Pētera Strautiņa pētījumā prognozēto par izaugsmi vairumā ekonomikas nozaru, Kučinskis uzsver, ka minētā pētījuma rezultāti liecina par Latvijas ekonomikas spēju stabili attīstīties, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Jau patlaban acīmredzamus rezultātus devis lēmums par vienu no prioritātēm valdības rīcības plānā noteikt tautsaimniecības attīstību. Premjera ieskatā to apliecinot fakts, ka nodokļu veidā iekasētās naudas apjoms pārsniedz prognozēto.

Tikmēr attiecībā uz nozarēm, kuras piedzīvojušas izaugsmes tempa samazināšanos, Kučinskis norāda, ka nekustamo īpašumu sfērā gaidāms niecīgs kritums. Tas esot skaidrojams ar ģeopolitisko situāciju, proti, trešo valstu pilsoņi saistībā ar nelabvēlīgo situāciju Krievijā un Ukrainas austrumos, kā arī ar Eiropas Savienības (ES) un Krievijas savstarpēji piemērotajām sankcijām ievērojami mazāk izrāda interesi par nekustamo īpašumu iegādi Latvijā. Savukārt būvniecības nozares straujais kritums ir saistāms ar ES līdzekļu apguves aizkavēšanos un faktu, ka līdz novembra vidum vēl nav pieejami visi dati par šā gada laikā realizētajiem būvobjektiem.

Premjers gan uzsver, ka Ministru kabinets līdz šim ir izdarījis visu iespējamo, lai fondu apguve nākamajā gadā varētu notikt, un tas dos uzrāvienu būvniecības nozarei.

Saskaņā ar "DNB bankas" eksperta pētījumu vislielākā izaugsme šajā gadā tiek prognozēta viesnīcas un restorānu, informācijas un sakaru, kā arī mākslas un izklaides nozarēs. Mazāka tā prognozēta enerģētikā, izglītībā, transporta un uzglabāšanas nozarē, kā arī lauksaimniecībā un mežsaimniecībā. Tikmēr kritums iespējams finanšu, nekustamo īpašumu un celtniecības nozarēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)