Banner 980x90

Kredīti neparedzētiem gadījumiem

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Pats svarīgākais, kas jāņem vērā pirms aizņemšanās ir tas, ka īstermiņa aizdevums ir paredzēts tikai īslaicīgu, neparedzētu finanšu problēmu risināšanai.

Piemēram:
- pēkšņi medicīniskie izdevumi, kas neatliekami jāapmaksā;
- nepieciešamība apmaksāt automašīnas remontu vēl pirms kontā ir parādījušies plānotie ienākumi;
- vajadzība apmaksāt neatliekamu pirkumu dažas dienas pirms algas.

Tā kā ātrie kredīti parasti tiek izsniegti nelielās summās, ar augstiem procentiem un īsu termiņu, ieteicams šādu aizdevuma veidu izmantot tikai tad, ja zināt, ka pavisam drīz gaidāmi ienākumi, kas ļaus aizdevumu pilnībā atmaksāt! 

Vajadzības gadījumā termiņu var pagarināt
Parasti ātrais kredīts internetā tiek izsniegts uz laiku līdz 30 dienām, kad vienā maksājumā jāatdod visa aizņemtā summa. Tiesa, visus apstākļus dzīvē nevar paredzēt, tāpēc dažreiz nav iespējams kredītu atmaksāt noteiktajā termiņā. Šādā situācijā ieteicams izmantot iespēju pagarināt aizdevuma atdošanas laiku – tas gan būs maksas pakalpojums. Pirms aizņemties rūpīgi nepieciešams izlasīt visus aizdevuma noteikumus, īpašu uzmanību pievēršot
- aizdevuma termiņam;
- maksai par pagarināšanu;
- kredītprocentu izmaiņām pagarināšanas gadījumā;
- kārtībai, kādā jāveic pagarināšana.

Tā kā Jūsu attieksme pret kredītu atmaksāšanu ir viens no faktoriem, kas tiks izvērtēts izsniedzot atkārtotu aizdevumu, tad vienmēr ir vēlams atdot kredītu laikā vai godprātīgi pagarināt tā termiņu.

Ilgākam laikam paredzēti aizdevumi
Ja nepieciešamā naudas summa ir lielāka par dažiem simtiem eiro, turklāt zināt, ka nebūs iespējams aizņēmumu atmaksāt vienā maksājumā, ieteicams izmantot aizdevumu. Līdzīgi kā ātrie kredīti, arī naudas aizdevumi ir pieejami internetā pie dažādiem nebanku aizdevējiem. Šo kredīta veidu raksturo
- iespēja naudu atmaksāt laika periodā līdz pat vairākiem gadiem;
- nepieciešamība veikt ikmēneša maksājumus;
- vajadzība kredītdevējam apliecināt savu maksātspēju un ikmēneša ienākumus.

Šis kredīta veids būs piemērots lielāku pirkumu vai maksājumu veikšanai, kā arī tiem, kuriem ir patstāvīgi ienākumi.

Lai arī kādu kredīta veidu Jūs izvēlētos, vienmēr rūpīgi pārdomājiet šo lēmumu, izvērtējot savas iespējas kredītsaistības izpildīt savlaicīgi. Pārbaudiet, vai Jūsu izvēlētais kredītdevējs ir uzticams un ar labu reputāciju. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)