Banner 980x90

Koris "Spārni" aizvadījis emocijām bagātu 25 gadu jubilejas koncertu

Nedēļas nogalē jauktais koris "Spārni" aizvadīja emocijām bagātu 25 gadu jubilejas koncertu. Tas notika sestdien, 21.maijā, Siguldas pagasta Kultūras namā.

Koncertu diriģēja kora vadītāja Līga Ādamsone, savukārt pēdējā koncerta daļā kori diriģēja Anita Bērziņa. Koncerta laikā kora dalībnieki izpildīja dažādas latviešu tautas un klasikas dziesmas, piemēram, "Dod, Dieviņi", "Mazā bilžu rāmītī".

Koncerta noslēgumā ikviens bijušais kora dalībnieks tika aicināts pievienoties esošajiem kora dalībniekiem, lai kopīgi izdziedātu "Savādo pasauli".

Līgu Ādamsoni kora 25 gadu jubilejas koncertā bija ieradušies sveikt ne tikai kora bijušie dalībnieki, paziņas, bet arī, piemēram, Siguldas novada Domes, Mākslu skolas "Baltais Flīģelis" pārstāvji. Kā arī pateicības izskanēja ikvienam, kurš palīdzējis tapt koncertam, veidojis dekorācijas, šuvis tērpus.

Kolektīvs izveidojies jau 1980. gadu beigās kā jauniešu koris "Mārtiņbērni" (kora dibinātāja Baiba Danovska). 1991. gada rudenī kora vadību pārņēma līdzšinējā kora vadītāja, diriģente Līga Ādamsone. Gadu gaitā koris no jauniešu sastāva pārtapis par jaukto kori "Spārni". 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)