Banner 980x90

Koncertzālē "Baltais Flīģelis" notiks koncerts "Ziemas šūpulī"

Valmiera, 8.febr., LETA. 11.februārī plkst.19 koncertzālē "Baltais Flīģelis" notiks Rīgas Saksofonu kvarteta un Kristīnes Gailītes koncerts "Ziemas šūpulī", aģentūru LETA informēja Siguldas koncertzāles "Baltais Flīģelis" vadītāja Jolanta Bimbere.

Koncerta centrālā ass ir latviešu komponistu, klasiķu solo dziesmu atskaņojums inovatīva kameransambļa sastāvā, sadarbojoties Rīgas Saksofonu kvartetam un Kristīnei Gailītei. Šiem mūziķiem veidotās aranžijās solo dziesmas iegūst pavisam jaunu skanējumu, jo tradicionālā klavieru pavadījuma loma uzticēta saksofonu kvartetam.

Programmā iekļautas Jāņa Mediņa un Jāzepa Mediņa romantiskākās solo dziesmas, tāpat arī Alfrēda Kalniņa un Jāzepa Vītola darbi. Programmu papildina noskaņās tuva ārzemju komponistu mūzika no saksofonu kvarteta repertuāra.

"Koncerta tematika ir ziema. Bet šī ziema nav skarba, dziļa un auksta, gluži pretēji - tā klausītājiem nes sirdsmieru un siltumu, un tās ir emocijas, pēc kādām klausītāji tiecas šajā baltajā laikā," par koncertprogrammu stāsta Bimbere.

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un Siguldas novada Kultūras centra biļešu kasē, Raiņa ielā 3.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)