Banner 980x90

Konceptuāli atbalsta zemes iegādi iespējamajam olimpiskajam ciematam Siguldā

Jelgava, 9.aug., LETA. Siguldas novada dome šodien konceptuāli atbalstīja zemes iegādi potenciālajam olimpiskajam ciematam Siguldā, aģentūra LETA uzzināja domē.

Pašvaldība gatavojas, lai iesniegtu Stokholmas kandidatūras pieteikumu olimpisko spēļu rīkošanai 2026.gadā, un ir saņēmusi Starptautiskās olimpiskās komitejas prasības olimpiskajam ciematam, kurā jābūt trīs zonām - norišu, pakalpojumu un dzīvojamajai zonai. Paredzēts, ka Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē notiks sacensības renes sporta veidos, bet apkārtnē pieņemamā attālumā jābūt sportistu mītnēm.

Lai nodrošinātu ciemata būvniecību, pašvaldībai no privātīpašnieka jāiegādājas apmēram 5,5 hektāru plašs zemesgabals, kuru kopā ar izveidotajām būvēm nākotnē varētu izmantot arī dzīvojamā fonda attīstībai, kā arī pirmsskolas izglītības iestādes ierīkošanai. Dome lēma konceptuāli atbalstīt pirkumu, pirms tam veicot īpašuma novērtēšanu.

Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics (RA) pauda, ka, attīstot īpašumu arī pēc iespējamajām olimpiskajām spēlēm, pašvaldība parādīs ilgtermiņa skatījumu uz vērtībām, kas radītas spēlēm.

Jau vēstīts, ka ir parakstīts sadarbības memorands par Latvijas un Zviedrijas kopīgu ieceri organizēt 2026.gada ziemas olimpiskās spēles abās valstīs.

Stokholmas 2026.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanas komiteja izteikusi Latvijai piedāvājumu bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" rīkot olimpiskās sacensības bobslejā, skeletonā un kamaniņu sportā. Zviedrijā šo sacensību rīkošanai nav piemērotas sporta bāzes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)