Banner 980x90

Kamaniņu braucējs Kivlenieks Siguldā triumfē Nāciju kausa sacensībās

Sigulda, 26.janv., LETA. Latvijas vadošais kamaniņu braucējs Inārs Kivlenieks piektdien Siguldas trasē izcīnīja uzvaru Pasaules kausa pēdējā - devītā - posma Nāciju kausa sacensībās.

Savā vienīgajā braucienā Kivlenieks trasi veica 48,258 sekundēs, kas viņam par 0,133 sekundēm ļāva apsteigt krievu Stepanu Fjodorovu. Tikmēr trešais bija vēl viens Krievijas kamaniņu braucējs Maksims Aravins, kurš latvietim piekāpās par 0,165 sekundēm.

Tikmēr citiem Latvijas vīru kamaniņu braucējiem klājās pieticīgāk - Artūrs Dārznieks, no Kivlenieka atpalikdams 0,267 sekundes, bija piektais, kamēr Kristaps Mauriņš ieņēma 13.pozīciju starp 29 braucējiem.

Tiesa, tik un tā visi trīs Latvijas sportisti nodrošināja vietu svētdien gaidāmajās pamatsacensībās. Tajās vieta jau iepriekš bija garantēta Kristeram Aparjodam.

Kopumā no Nāciju kausa pamatsacensībās iekļuva 17 kamaniņu braucēji.

Siguldā notiekošais Pasaules kausa etaps vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts.

Savukārt plkst.10.50 trasē Nāciju kausa sacensībās dosies dāmas, starp kurām būs pašmāju sportistes Elīza Cauce, Kendija Aparjode, Ulla Zirne un Zelma Bite.

Kā noslēdzošās sacensības sāks divnieku ekipāžas, startējot plkst.11.50. No latviešiem Nāciju kausā piedalīsies tikai Kristena Putina un Imanta Marcinkēviča divnieks, jo Juris un Andris Šici, kā arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš nodrošinājuši vietas pamatsacensībās.

Sacensības Siguldā sāksies sestdien jau plkst.9.40, kad pirmo braucienu sāks divnieku ekipāžas. Tāpat sestdien startēs arī dāmas, bet svētdien programma būs jau no plkst.9.15, jo tajā tiks sadalīti kopā pieci medaļu komplekti - vīriešiem, trīs Sprinta kausā un arī komandu stafetē.

Eiropas čempionāts Siguldā notika arī 2014.gadā neilgi pirms Soču olimpiskajām spēlēm un 2010.gadā pirms Vankūveras Olimpiādes. Tāpat kontinenta godalgas Latvijā dalītas arī 1996.gadā.

Pērn Eiropas čempionāts norisinājās Kēnigszē trasē, kur Latvija izcīnīja bronzas medaļu komandu stafetē. Komandu stafetē Latvija pie medaļām tikusi jau iepriekšējos četros Eiropas čempionātos, turklāt tāpat 2015.gadā bronzu kontinenta meistarsacīkstēs divniekiem ieguva Andris un Juris Šici, bet 2016.gadā sudrabu dāmu sacensībās izcīnīja Elīza Cauce.

Tāpat Latvijā 2003. un 2015.gadā risinājies pasaules čempionāts.

Kā vēstīts, šajā sporta veidā Latviju Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pārstāvēs Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Juris Šics, Andris Šics, Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis gada izskaņā Siguldā lauza plaukstu, kas viņam liegs piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Pēc komandas iekšējās atlases jau iepriekš bija zināms, ka vīru vieniniekos Phjončhanā startēs Aparjods un Kivlenieks, kamēr Rozītim un Dārzniekam pēc pieciem Pasaules kausa posmiem un divām kontrolsacensībām bija teju identisks rezultāts, bet Olimpiādē Latviju varēs pārstāvēt vien trīs vīru vieninieki.

Latvijas kamaniņu braucējiem līdzšinējā sezona nav izvērtusies tāda kā vēlētos, vienīgo reizi uz goda pjedestāla Pasaules kausa posmos latviešiem kāpjot vien piektajā etapā, kad Leikpleisidas trasē ASV trešo vietu Sprinta kausā izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici. Tāpat Šici patlaban ir otrajā vietā Sprinta kausa summā, cīnoties par Pasaules kausa iegūšanu šajā disciplīnā.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trijās olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)