Banner 980x90

Kalnozols aicina par godu simtgades svinībām veidot īpašu vēstījumu par Latviju

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Otrdien, 6.decembrī, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Valstiskās audzināšanas un jaunatnes lietu apakškomisijas sēdē deputāts Valdis Kalnozols (ZZS) aicināja Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroja pārstāvjus veidot īpašu vēstījumu par Latviju.

Kalnozols norādīja, ka būtiski parādīt Latvijas "odziņu" - kāpēc tā īpaša un kāpēc ar to vajadzētu veidot sadarbību.

Simtgades biroja pārstāves norādīja, ka kopīgais vēstījums ārvalstīs būs, ka Latvija ir labs un stabils sadarbības partneris, uz kuru vienmēr var paļauties. Tomēr Kalnozols atzīmēja, ka, pēc viņa domām, šādu vēstījumu var sniegt jebkura valsts, bet vēstījumam par Latviju būtu jābūt unikālam.

Savukārt Simtgades biroja pārstāves aicināja par šo jautājumu lemt augstākajām Latvijas institūcijām, jo simtgades svinības ir lielisks notikums, kuru var izmantot, lai piesaistītu uzmanību Latvijai.

Komisijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK) aicināja par Latvijas unikālo saukt faktu, ka Latvija ir Rietumu robežvalsts, kas nebūšot tik garlaicīgi kā Latvija - labs sadarbības partneris.

Vienlaikus Simtgades biroja vadītāja Linda Pavļuta norādīja, ka Latvijas simtgades logotips izstrādāts 16 valodās, lai vēstījumu, ka Latvijai ir simts gadi un cilvēki to svin, nodotu arī ārzemēs.

Uz sēdi no 12 apakškomisijas dalībniekiem ieradās trīs - Kalnozols, Dzintars un Valdis Skujiņš (ZZS).

Jau ziņots, ka Latvijas valsts simtgades svinības notiks no 2017. līdz 2021.gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir "Es esmu Latvija", uzsverot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)