Banner 980x90

Inčukalnā izvietoti jauni atkritumu šķirošanas konteineri

Rīga, 13.nov., LETA. Inčukalnā, netālu no Stacijas laukuma, novada pašvaldība sadarbībā ar vides pakalpojumu uzņēmumu "Clean R" ir uzstādījusi jaunus atkritumu šķirošanas konteinerus, aģentūru LETA informēja "Clean R" preses sekretārs Kaspars Līcītis.

Viņš informēja, ka diviem vidēji augstiem konteineriem, kuri ir arī bērniem sasniedzamā augstumā, viena siena ir izgatavota no caurspīdīga materiāla, kas ļauj sekot līdzi tam, kā uzkrājas otrreiz pārstrādājamie materiāli, cik pareizi tie ir sašķiroti un saplacināti. Uz citām konteineru sienām ir skaidrojošas uzlīmes, kas palīdz pareizi sašķirot atkritumus, sagatavot tos nodošanai un saprast, vai attiecīgais iepakojuma veids ir šķirojams.

Konteineru krāsas ir izvēlētas tādas pašas kā ierastajiem šķiroto materiālu konteineriem.

Dzeltenais, jauktā iepakojuma konteiners ir domāts papīra, plastmasas un metāla iepakojumam. Tajā drīkst mest avīzes, žurnālus, biroja papīru, grāmatas, iepakojuma papīru, kartonu, pārtikas dzērienu tetrapakas. Materiāliem jābūt tīriem, bez organiskiem piejaukumiem (ēdiena atlikumi, eļļas u.c.). Tāpat konteinerā nedrīkst izmest vienreizējās lietošanas traukus, papīra dvieļus un salvetes, folija iepakojuma materiālu (čipsu pakas, saldējuma papīrus), līmpapīrus, fotopapīrus u.c. Kartona kastes pirms izmešanas konteinerā ir jāizjauc un jāsaplacina.

Tāpat dzeltenajā konteinerā ir vieta PET un plastmasas pudelēm, polietilēna plēvēm, maisiņiem, plastmasas kanniņām, sadzīves ķīmijas un kosmētikas plastmasas iepakojumam. Tiem ir jābūt tīriem. PET pudeles var būt ar korķiem un etiķetēm. Dzērienu pudeles nav jāmazgā. Pirms izmešanas pudeles ir jāsaplacina. Konteineros nedrīkst mest vienreizējās lietošanas plastmasas traukus, krējuma un margarīna trauciņus, putuplastu, skābbarības ruļļu plēves, rotaļlietas u.c. cietās plastmasas veidu izstrādājumus.

Konteineri jauktajam iepakojumam domāti arī metālam - konservu kārbām, dzērienu bundžām un dažādiem metāla sadzīves priekšmetiem. 

Savukārt zaļajos, stiklam paredzētajos konteineros atļauts mest tikai stikla iepakojumu - tīras pudeles un burkas. Tajos nedrīkst atbrīvoties no saplēsta stikla, porcelāna un keramikas traukiem, spoguļiem, logu stikla un spuldzēm.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Clean R" apgrozījums 2017.gadā bija 31,951 miljons eiro, bet peļņa - 1,958 miljoni eiro.

"Clean R", kas līdz 2014.gada 19.maijam darbojās ar nosaukumu "L&T", dibināta 2004.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir AS "TAK Investīcijas".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)