Banner 980x90

Grantu programmā "(ie)dvesma" septiņām biznesa idejām piešķirti 58 000 eiro

Rīga, 16.nov., LETA. Grantu programmā "(ie)dvesma", kuru rīko "SEB banka", Jūrmalas pilsēta, kā arī Ķekavas, Mārupes, Olaines un Siguldas novadi, septiņām biznesa idejām piešķirti kopumā 58 000 eiro, aģentūrai LETA pavēstīja "SEB bankas" ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke.

Viņš informēja, ka "SEB bankas" grants 10 000 eiro apmērā piešķirts uzņēmumam "Klean" no Mārupes, lai attīstītu lietotni, kurā klienti var pasūtīt uzkopšanas pakalpojumus gan dzīvojamām telpām, gan komerctelpām, kā arī izvērstu tīrīšanas pakalpojumu platformas darbību.

Jūrmalas pilsēta atbalstījusi divus uzņēmējdarbības projektus. Grantu 6000 eiro apmērā saņems jūrmalnieks Argis Paeglis, un šie līdzekļi tiks ieguldīti uz videi draudzīgas un ilgtspējīgas saimniekošanas principiem balstītas viesu mājas "Greenhouse Apartments" izveidē, bet grants 4000 eiro apmērā piešķirts uzņēmumam "Tautkrekls" ikdienas valkāšanai piemērota tautastērpa ražošanai.

Savukārt Ķekavas novada domes grantu 8276 eiro apmērā saņems Dina Ose. Šis finansējums ļaus iegādāties jaunu ražošanas tehniku, lai paplašinātu karnevālu tērpu bērniem un pieaugušajiem ražošanu un eksportu.

Mārupes novada domes grants 9740 eiro apmērā piešķirts uzņēmumam "Asya", lai attīstītu tā produktu - viedo kaklarotu. Tā ir savienota ar viedtālruņa lietotni, darbojas ar mākslīgā intelekta tehnoloģiju palīdzību un ir paredzēta lietotāja komunikācijas prasmju pilnveidošanai.

Olaines novada domes granta finansējums 10 000 eiro apmērā piešķirts Ilzei Kalācei-Bērziņai, kura ražo jaunu pārtikas produktu - smalko musli. Granta finansējums tiks ieguldīts jaudīgākas ražošanas tehnikas iegādē, lai varētu palielināt ražošanas apmērus, iekļūt lielāko mazumtirdzniecības ķēžu veikalos un sākt eksportu.

Savukārt Siguldas novada domes grantu 10 000 eiro apmērā saņems Daina Ločmele, un tas tiks ieguldīts harmoniskās attīstības sākumskolas ESME aprīkojuma papildināšanā, lai varētu paplašināt tās darbību un izglītot vairāk bērnu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka grantu programmas aizsācējiem "SEB bankai", Jūrmalas pilsētai, kā arī Mārupes un Olaines novadiem, šogad pievienojās Siguldas un Ķekavas novadi, paplašinot grantu programmas darbības teritoriju un finansējuma apjomu.

Kopumā šogad grantu programmā tika iesniegtas 55 biznesa idejas. Visaktīvākie bija Siguldas novada jaunie uzņēmēji, kas iesniedza 20 projektu. No Olaines novada tika saņemtas 10 biznesa idejas, deviņi pieteikumi bija gan no Jūrmalas, gan Mārupes, bet Ķekavas iedzīvotāji iesniedza septiņas biznesa idejas. Iesniegtos projektus vērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā bija gan uzņēmējdarbības profesionāļi, gan pašvaldību pārstāvji.

Grantu programmā katrs no partneriem piešķir 10 000 eiro. Uz grantu finansējumu var pretendēt attiecīgo piecu pašvaldību teritorijā reģistrētie uzņēmumi, kuri dibināti pirms ne vairāk kā pirms trim gadiem, kā arī šajās pašvaldībās dzīvojošie iedzīvotāji, kuri vēlas īstenot biznesa idejas.

Grantu programma "(ie)dvesma" tika izveidota 2017.gadā. No pirmajā sezonā saņemtajiem vairāk nekā 30 projektiem žūrija atlasīja sešus grantu ieguvējus, kopumā tiem piešķirot 40 000 eiro.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)