Banner 980x90

Eiropas kultūras mantojuma dienas Latvijā būs veltītas kultūrvēsturiskajai ainavai

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv

Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija (VKPAI) šā gada Eiropas kultūras mantojuma dienas Latvijā veltīs kultūrvēsturiskajai ainavai, lai akcentētu tās īpašo lomu cilvēka dzīves kvalitātes veidošanā un ceļā uz Latvijas simtgadi aicinātu pievērst uzmanību kultūrvēsturiskajai ainavai kā Latvijas ilgtermiņa attīstībai nozīmīgai tēmai.

Kultūrvēsturiskā ainava ir veidojusies, mijiedarbojoties dažādiem cilvēku darbības un dabas faktoriem. Tā ilustrē cilvēces attīstību laikā un telpā, ir ieguvusi sociāli atzītu vērtību un ar ainavā esošajām fiziskajām liecībām atspoguļo noteiktas tradīcijas, vēsturiskus notikumus vai to attēlojumu literatūras un mākslas darbā, aģentūru LETA informēja VKPAI Klientu un dokumentu pārvaldības daļas speciāliste Alma Kaurāte-Java.

VKPAI rosina vietu īpašniekus, pašvaldības, nevalstiskās organizācijas, izglītības un kultūras iestādes apzināt, izcelt nozīmīgas kultūrvēsturiskas ainavas un pieteikt tās dalībai 2016.gada Eiropas kultūras mantojuma dienās.

Šogad iecerēts, ka Eiropas kultūras mantojuma dienām pieteiktajos objektos gada garumā tiks apzinātas vērtības, tās precizētas un koptas, kas noslēgsies ar Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākumiem septembrī, kuros atskatīties uz paveikto.

Pieteikt dalību Eiropas kultūras mantojuma dienām var līdz 14.martam. Ar dalības kritērijiem iespējams iepazīties VKPAI mājaslapā www.mantojums.lv.

Eiropas kultūras mantojuma dienas ir starptautiska iniciatīva, kas katru gadu septembrī aicina kultūras pieminekļu saimniekus uzņemt ieinteresētus ciemiņus, lai dalītos zināšanās un sniegtu iespēju ikvienam veidot saikni ar kultūras mantojumu, iepazīstot to neikdienišķā veidā. Šogad šī kultūras mantojuma ideālus vienojošā tradīcija, kas katru gadu vieno vairāk nekā 20 miljonus cilvēku visā Eiropā, notiks jau 25.reizi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)