Banner 980x90

Divdesmit gardi našķi, kas nesatur pat 100 kalorijas

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Jā, jā, ievērojot slaiduma pamatprincipus, daudz našķēties nevarot. Tomēr – našķēties ir tik gardi, un reizēm to var un vajag atļauties. Galu galā – laba daudz nevajag, bet arī mazumiņš spēj sagādāt baudu. Piedāvājam tev 20 gardus saldos un sāļos našķus, kas satur vidēji zem 100 kkal, bet garšo – lieliski!

Desmit saldie našķi
Ogas ar putukrējumu – 1 krūze jebkuras vasaras ogas, pārklātas ar divām karotēm putukrējuma.

Grieķu jogurts ar medu – ½ krūze grieķu jogurta (vēlams ar samazinātu tauku saturu), tējkarote medus un kanēlis pēc garšas.

Šokolādes piens – glāze piena (vēlams ne paša treknākā), kam pievienotas divas tējkarotes šokolādes sīrupa.

Zemenes tumšajā šokolādē – 5 lielas zemenes, kas iemērktas izkausētā tumšajā šokolādē un atdzesētas (ledusskapī).

Smūtijs bļodā – 2 sasaldēti banāni, 2 saujas dažādu sasaldētu ogu, 150 ml augu piena (sojas, mandeļu, rīsu), 1 tējkarote medus, 1 tējkarote klijas, pārkaisīšanai - dažādas sēklas, ogas. Viss sablendēts, ieliets bļodā, pārkaisīts ar sēklām un ogām.

Banānu čipsi – šķēlēs sagriezts banāns, pārliets ar svaigi spiestu citronu sulu un krāsnī sagrauzdēts.

Banānu un vaniļas smūtijs – ½ krūze sagriezta banāna, ¼ krūze netrekna vaniļas jogurta – viss sablendēts kopā ar ledu.

Pikantais apelsīns – 1 tenisa bumbas lieluma apelsīns, pārkaisīts ar kanēli.

Ābolu biezenis ar kanēli – 1 krūze nesaldināts (vislabāk mājās gatavots) ābolu biezenis, pārkaisīts ar kanēli.

Cepts ābols – 1 tenisa bumbas lieluma ābols – izņem serdi, iekaisi tējkaroti brūnā cukura un kanēli, cep līdz mīksts.

Desmit sāļie našķi
Kukurūzas čipsi ar salsas mērci – 10 kukurūzas čipsi un ¼ krūzes salsas mērce.

Pupiņas Grieķu salsas mērcē – ¼ krūze novārītas pupiņas (pēc izvēles), 1 ēdamkarote salsas mērces, kas sajaukta ar 1 ēdamkaroti Grieķu jogurta (vēlams netrekna).

Rozmarīna kartupeļi – ½ krūzes plāni sagrieztu kartupeļa šķēlīšu, kas pārlietas ar tējkaroti olīveļļas un pārkaisītas ar rozmarīnu, ceptas krāsnī.

Saldo kartupeļu frī – 1 saldais kartupelis, sagriezts šķēlēs, pārliets ar tējkaroti olīveļļas un cepts cepeškrāsnī, līdz kraukšķīgs un brūns.

Tomāti ar mocarellas sieru – 2 tomāti, sagriezti šķēlēs, pārlieti ar tējkaroti olīveļļas, pārkaisīti ar kubiņos sagrieztu mocarellas sieru (ne vairāk kā sērkociņkastītes lielums kopā), var pievienot arī nedaudz balzamiko etiķa.

Ķirbju sēklas ar sāli – 2 ēdamkarotes svaigu ķirbja sēklu, kas pārlietas ar pustējkaroti olīveļļas, ceptas cepeškrāsnī 15 minūtes, līdz brūnas un pārkaisītas ar pavisam nedaudz sāls.

Tomātu zupa ar čedaras sieru – ½ krūze tomātu zupas, kam pievienota tējkarote maztauku čedaras siera (rīvēta).

Garneles ar kokteiļmērci – 8 vidēja izmēra garneles, vārītas un sajauktas ar 2 ēdamkarotēm kokteiļmērces.

Popkorns – 2 krūzes popkorna bez piedevām, pārkaisītas ar nedaudz sāls.

Krekeri ar sieru un gurķi – 3 pilngraudu krekeri, virsū liekot plānas šķēles maztauku siera un gurķa šķēli.

Raksts tapis sadarbībā ar "Espati.lv"

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)