Banner 980x90

Divās Siguldas novada skolās uzstādītas ieejas drošības sistēmas

Daugavpils, 12.okt., LETA. Divās Siguldas novada izglītības iestādēs, Siguldas 1.pamatskolā un Siguldas pilsētas vidusskolā, ir uzstādītas ieejas piekļuves kontroles un drošības sistēmas jeb turniketi, aģentūru LETA informēja Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes Vadītājas vietniece Inese Pabērza.

Izglītības iestāžu ieejas zonā izvietotas speciālas barjeras, un ieeja skolā iespējama ar Siguldas novada ID karti vai citās pašvaldībās dzīvesvietu deklarējušiem skolēniem, pedagogiem un darbiniekiem - ar speciālu bezkontakta elektronisko pieejas karti. Citiem apmeklētājiem ieeja skolā tiek organizēta ar dežuranta kontroli.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa informē, ka turniketi Siguldas 1.pamatskolā un Siguldas pilsētas vidusskolā ir uzstādīti, lai vēl vairāk uzlabotu drošību un kārtību izglītības iestādēs un nepakļautu skolēnus un pedagogus riskam, ka telpās iekļūst nepiederošas personas. Turklāt bezkontakta identifikācijas karšu izmantošana skolēniem ir arī disciplinējoša un izglītojoša, jo māca viņiem atbildību. "Domājot par izglītības iestāžu modernizēšanu un darbības uzlabošanu, elektronisko bezkontakta karšu pielietojumu nākotnē plānots paplašināt, lai skolēni, izmantojot tās, varētu norēķināties par pusdienās," piebilst Sausiņa.

Uzstādītās iekārtas neapgrūtina iekļūšanu skolā cilvēkiem ratiņkrēslos - šim nolūkam ir speciāli vārti, ko vajadzības gadījumā atslēgs dežurants. Turniketi ir savienoti ar drošības un ugunsdrošības signalizācijas sistēmām - avārijas gadījumā tie atvērsies automātiski.

Turniketi iegādāti par Siguldas novada pašvaldības budžeta līdzekļiem. Ieejas piekļuves kontroles sistēmas plānots pakāpeniski uzstādīt arī citās izglītības iestādēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)