Banner 980x90

Dienas laikā Siguldas novada skolās uzņemti jau 213 pirmklasnieki

Otrdien, 1.martā, Siguldas novada skolās no 230 uzņemamiem pirmklasniekiem uzņemti jau 213 skolēni, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Joprojām trīs pirmklasniekus iespējams reģistrēt Laurenču sākumskolā, un 14 topošos pirmklasniekus var uzņemt Siguldas 1.pamatskola. Arī Allažu un Mores pamatskolās skolēnu uzņemšana turpinās.

Kā ziņots, Siguldas novada skolās šodien sākusies dokumentu pieņemšana bērnu uzņemšanai 1.klasē 2016./2017.mācību gadam. Trīs Siguldas pilsētas skolās tiks atvērtas 10 pirmās klases, kurās plānots uzņemt līdz 230 pirmklasniekiem.

Pirmklasnieku reģistrācija Siguldas pilsētas vispārējās izglītības iestādēs vispārējā kārtā tiks veikta līdz 31.martam darba dienās no plkst.8 līdz 16.

Nākamajam mācību gadam Siguldas pilsētas vidusskolā tiks komplektētas četras 1.klases ar maksimālo skolēnu skaitu katrā klasē 26, Siguldas 1.pamatskolā - trīs klases ar ne vairāk kā 20 skolēniem katrā klasē, bet Laurenču sākumskolā plānots uzņemt trīs 1.klases, kurās mācīsies ne vairāk kā 22 bērni katrā klasē. Allažu un Mores pamatskolā tiks atvērta viena 1.klase katrā izglītības iestādē.

Reģistrējot pirmklasnieku, vecākiem ir jāuzrāda bērna dzimšanas apliecība un savu personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), kā arī jāaizpilda iesniegums, kurā jānorāda bērna vārds, uzvārds, personas kods, izvēlētā izglītības programma, kā arī ērtākais saziņas veids ar izglītības iestādi, tostarp e-pasta adrese, uz kuru līdz 30.aprīlim tiks izsūtīts apstiprinājums par bērna uzņemšanu attiecīgajā izglītības iestādē.

Allažu, kā arī Mores pamatskolā pirmklasnieku reģistrācija bez ierobežojumiem, pamatojoties uz vecāku iesniegumu, notiek no šodienas izglītības iestāžu darba laikā.

Ja pirmklasnieks tiks reģistrēts vairākās izglītības iestādēs, tad vecākiem līdz 10.aprīlim ir jāinformē attiecīgo izglītības iestāžu vadītāji par izdarīto izvēli.

Pēc rakstiska paziņojuma saņemšanas par bērna uzņemšanu 1.klasē vecākiem līdz 30.jūnijam izglītības iestādē jāiesniedz medicīnas karte, izraksts no ambulatorās slimnieka medicīnas kartes par iepriekš veiktajām profilaktiskajām vakcinācijām, izziņa par apmeklēto izglītības programmu piecgadīgo un sešgadīgo bērnu obligātajā sagatavošanā, bērna fotogrāfija (3x4cm), kā arī izziņa no ģimenes ārsta ar atzinumu par veselības stāvokli un atļauju piedalīties sporta nodarbībās ar paaugstinātu slodzi, ja bērns tiek uzņemts Siguldas pilsētas vidusskolas 1.klasē ar sporta novirzienu.

Ja Siguldas pilsētas izglītības iestādēs pieteikto pirmklasnieku skaits pārsniegs plānotos 230 skolēnus, priekšrocība uzņemšanai Siguldas izglītības iestādēs būs bērniem, kuru deklarētā dzīvesvieta un vismaz viena no vecākiem deklarētā dzīvesvieta ir Siguldas novadā.

Plašāka informācija pieejama izglītības iestādēs un Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldē pa tālruni 67970863.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)