Banner 980x90

Būvniekiem Siguldā būs jānovērš konstatēti defekti vairākos pēdējos gados asfaltēto ielu posmos

Rīga, 1.marts, LETA. Siguldas novada pašvaldības speciālisti konstatējuši defektus vairākos ielu posmos, kuru pārbūve vai citi būtiski remontdarbi veikti pēdējos gados, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Ņemot vērā to ka ielu un ceļu remontdarbu garantijas termiņš ir 36 līdz 60 mēneši, pašvaldības speciālisti lūguši posmu būvniekus pavasarī, iestājoties atbilstošiem laikapstākļiem, konstatētos defektus novērst.

Remontdarbi tiks veikti vairākās ielās, tostarp SIA "Leminkainen Latvija" izbūvētajā Televīzijas ielā, kur konstatētas garenplaisas un ir atvērusies garenšuve, SIA "8 CBR" izbūvētajā Pulkveža Brieža ielas un Vildogas ielas apļveida krustojumā, kur konstatēta bojāta garenšuve, kā arī SIA "Imberteh" izbūvētajā Laurenču ielā, kur konstatēti iesēdumi, garenplaisas un šķērsplaisas.

Tāpat defekti būs jānovērš SIA "Ceļinieks 01" izbūvētajā Pils ielas, Krišjāņa Barona ielas, Cēsu ielas un Līvkalna ielas apļveida krustojumā, kur atvērušās garenšuves un vietām salūzis asfaltsegums, kā arī Zinātnes ielā, kur defektus novērsīs "8 CBR".

Dārza ielā virzienā no Televīzijas ielas līdz Nītaures ielai konstatētas vairākas šķērsplaisas un garenplaisas, kas pavasarī būs jānovērš SIA "Limbažu ceļi", savukārt remontdarbus Nākotnes ielā, novēršot asfaltseguma plaisas un sadures šuves defektu pie krustojuma, novērsīs SIA "Imberteh". Bojājumi konstatēti arī Kaijas ielā, kur dažās vietās izcilāts bruģa segums, bet Līvkalna ielā, kuras būvnieks ir SIA "Būvenergo A", konstatēti sadures un garenšuves defekti.

Remontdarbi tiks veikti arī Kalna, Lāčplēša, Čakstes, Lakstīgalas, Ziedu, Leona Paegles un Krišjāņa Barona ielās - tos veiks būvnieks SIA "GP Holdings".

Pašvaldība atgādina, ka gadījumos, kad gājēju ietvju, ielu un ceļu remontdarbu posmos tiek konstatēti defekti vai neatbilstība specifikāciju prasībām, būvniekiem par saviem līdzekļiem defekti ir jālabo vai jāpārbūvē. Šo ielu būvnieki ir piekrituši labot pašvaldības speciālistu konstatētos asfaltseguma defektus, remontdarbi tiks sākti, iestājoties labvēlīgiem laikapstākļiem un atbilstošai, nemainīgai gaisa temperatūrai.

Ņemot vērā šajā ziemā īpaši nelabvēlīgos laika apstākļus ar biežajiem saliem un atkušņiem, kas veicināja strauju ielu un ceļu seguma stāvokļa pasliktināšanos, pašvaldības speciālisti vairākās ielās ir konstatējuši būtiskus asfaltseguma bojājumus un, iestājoties labvēlīgiem laikapstākļiem, remontdarbi, uzlabojot braukšanas apstākļus, tiks veikti vairākās ielās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)