Banner 980x90

Bobsleja izlases treneri apmierināti ar jauno talantu atlasē redzēto

Foto: Edijs Pālens/ LETA
Foto: Edijs Pālens/ LETA
Latvijas bobsleja izlases treneri ir apmierināti ar sestdien jauno talantu atlasē redzēto, turklāt ir uzrunājuši vairākus potenciālos pretendentus uz vietu valstsvienībā, aģentūrai LETA atklāja komandas galvenais treneris Sandis Prūsis.

"Sanākušo pretendentu bija vairāk nekā pērn, un arī viņu kvalitāte bija labāka," norādīja Prūsis, piebilstot, ka atlasē uzrunāti "astoņi deviņi potenciālie izlases kandidāti".

"Vasarā viņus aicināsim uz nometni, bet skatījums šobrīd ir diezgan optimists," teica treneris.

Starp atlasītajiem esot dažāda vecuma sportisti, bet lielākoties tie ir gados jauni puiši.

"Ir viens cilvēks, kurš tuvojas 30 gadu slieksnim, tāpēc viņam būs jābūt ļoti spēcīgam, lai varētu konkurēt ar pārējiem," atklāja Prūsis.

Arī Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis aģentūrai LETA sacīja, ka atlase, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, bijusi krietni veiksmīgāka.

"Pērnais gads bija vājš, jo neviens ar bobsleja izlasi tā arī nepalika. Cik novēroju pēc uzvārdiem, šoreiz uz atlasi bija atnākuši arī tādi, kuri jau mēģināja komandā iekļūt pērn," izteicās Ekmanis.

"Materiāls ir, tagad tikai jāstrādā. Būs, no kā izvēlēties," sacīja federācijas vadītājs.

Atlases dalībniekiem bija jāveic 30 metru skrējiens gaitā, jālec no vietas un jāstumj bobsleja trenažieris.

Jau ziņots, ka aizvadītajā sezonā bobsleja pilots Oskars Melbārdis kopā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu kļuva par pasaules čempioniem četrinieku sacensībās, bet Uģis Žaļims ar Intaru Dambi izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā starp divnieku ekipāžām.

Tikmēr pasaules čempionātā skeletonā ceturto reizi karjerā triumfēja Martins Dukurs, kurš šosezon jau septīto reizi bija labākais Pasaules kausa kopvērtējumā. Tāpat brāļi Martins un Tomass Dukuri izcīnīja dubultuzvaru Eiropas čempionātā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)