Banner 980x90

Bērziņš: Krievijas reakcija nav vērtējama kā pārsteigums

Valsts prezidents Andris Bērziņš uzskata, ka Krievijas atbildes reakcija nav vērtējama kā pārsteigums, jo ar to bija jārēķinās, aģentūru LETA informēja Bērziņa preses padomniece Līga Krapāne.

Prezidents arī norāda, ka Latvija jau vairākus gadus intensīvi strādā, lai rastu alternatīvus noieta tirgus uzņēmējiem un diversificētu iespējamos riskus.

Savukārt, lai pārrunātu iespējamos situācijas risinājumus, Bērziņš telefoniski sazinājies ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V) un zemkopības ministru Jāni Dūklavu (ZZS). Sarunas laikā ar Dūklavu prezidents ir vienojies par tikšanās nepieciešamību, lai pārspriestu atbalsta mehānismus Latvijas lauksaimniekiem un uzņēmējiem.

Tikmēr Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) saistībā ar Krievijas noteiktajām sankcijām ir nolēmusi pārtraukt savu atvaļinājumu un piektdien, 8.augustā, atgriezīsies darbā

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka Straujumai 8.augustā plkst.14.00 ir paredzēta tikšanās nozaru organizācijām, kuru biedrus varētu skart Krievijas noteiktās sankcijas.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka Krievijas importa aizliegumam saistībā ar Eiropas Savienības lauksaimniecības un pārtikas produkciju vajadzētu rosināt valdību nākt klajā ar iniciatīvu Briselei noteikt Baltijas valstīm īpašas buferzonas jeb depresīvā rajona statusu, kas ļautu uzņēmējiem elastīgāk reaģēt uz attiecīgajiem ierobežojumiem.

Tāpat Pilseta24.lv jau vēstīja, ka Krievija noteikusi "pilnīgu embargo" lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības (ES), ASV un citām rietumvalstīm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)