Banner 980x90

Apvienos Mālpils internātpamatskolu un Mālpils Profesionālo vidusskolu

Valmiera, 25.maijs, LETA. Šonedēļ Mālpils novada dome lēma apvienot Mālpils internātpamatskolu un Mālpils Profesionālo vidusskolu, jo valsts pārtrauks piešķirt skolām finansējumu.

Skolas tiks apvienotas no 2018.gada 1.janvāra kā Mālpils vispārizglītojošā un profesionālā vidusskola.

Valsts ar 1.septemrbī pārtrauks piešķirt finansējumu Mālpils Profesionālajai vidusskolai, bet Mālpils internātpamatskolas finansēšana tika pārtraukta 1.janvārī, kā galveno iemeslu skolu apvienošanai minēja Mālpils novada domes priekšsēdētājs Aleksandrs Lielmežs (Vienoti Mālpilij)

Viņš arī izteica cerību, ka novadi, no kuriem jaunieši brauc uz Mālpili, lai iegūtu izglītību, arī ieguldīs savu artavu skolas finansēšanā, "jo nebūtu korekti sagaidīt, ka Mālpils pilda funkcijas ārpus savas novada teritorijas uz novada nodokļu maksātāju rēķina".

Liemežs minēja, ka uz Mālpili brauc skolēni no 15 līdz 17 pašvaldībām, tostarp no Pierīgas novadiem.

Liemežs apstiprināja, ka apvienotajā vidusskolā tiks saglabātas profesionālās izglītības programmas, ko pašlaik piedāvā Mālpils Profesionālā vidusskola - inženierkomunikāciju tehniķa, ēdināšanas pakalpojumu speciālista, mēbeļu galdnieka un interjera noformētāja izglītības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)