Banner 980x90

Aptauja: 61% iedzīvotāju ādas aizsardzībai sauļošanās laikā izvēlas krēmu ar zemāko aizsardzības pakāpi

LETA
LETA
Rīga, 19.maijs, LETA. Latvijā liela daļa jeb 61% iedzīvotāju ādas aizsardzībai sauļošanās laikā izvēlas krēmu ar zemāko aizsardzības pakāpi, liecina aptieku tīkla "Apotheka" aptauja.

Vienlaikus 32% aptaujāto lieto vidējas aizsardzības krēmu, bet 13% izmanto krēmus ar augstu aizsardzības pakāpi.

Aptaujā arī noskaidrots, ka gada siltajā sezonā sauļojas 78% iedzīvotāju, taču 34% cilvēku sauļojas veselībai bīstamākajā laikā no plkst.11 līdz 15, kad saules stari ir viskaitīgākie. Vienlaikus 24% respondentu atzinuši, ka sauļošanos bauda pēcpusdienā pēc plkst.15, kad saule vairs nav tik karsta, 17% aptaujāto minējuši, ka sauļojas rīta stundās līdz plkst.11, bet 25% norādījuši, ka nepievērš uzmanību sauļošanās laikam.

Aktīvāk sauļojas jaunieši vecumā līdz 25 gadiem - 89%, kā arī reģionālo pilsētu iedzīvotāji - 83%.

Pēc aptaujas datiem, 53% iedzīvotāju Latvijā lieto saules aizsargkrēmus, lai pasargātu sevi no kaitīgajiem stariem. Galvenokārt tās ir sievietes - 63% - vecumā no 25 līdz 45 gadiem, kuras dzīvo Rīgā. Salīdzinājumam - vīrieši sauļošanās aizsargkrēmus izmanto 42% gadījumu.

"Apotheka" sertificētā farmaceite Ivanda Krastiņa norādīja, ka daudzi cilvēki joprojām nevelta pietiekami daudz uzmanības ādas aizsardzībai no kaitīgajiem saules stariem, kuri mēdz radīt neatgriezeniskas veselības problēmas. Tomēr pēdējo gadu laikā aizvien biežāk šai tendencei ir tieksme mainīties uz labo pusi. "Piemēram, 2016.gada vasaras sezonā cilvēki pēc saules aizsarglīdzekļiem iegriezās par 20% biežāk nekā 2015.gadā. Zīmīgi ir arī tas, kas aizvien lielāks pieprasījums ir pēc bērniem domātiem aizsargkrēmiem ar augstāku aizsardzības līmeni," viņa sacīja.

Aptauja sadarbībā ar "OMD Snapshots" veikta internetā 2017.gada aprīlī, aptaujājot 713 respondentus vecumā no 15 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

Aptieku tīkla "Apotheka" pārvaldītāja SIA "A Aptiekas" dibināta 2005.gada 25.janvārī, un tās pamatkapitāls ir 284 704 eiro. Uzņēmums "A Aptiekas" pieder SIA "Magnum Medical", kas savukārt pieder Igaunijas kompānijai "Magnum".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)