Banner 980x90

Amatas novada domē par priekšsēdētāju ievēl līdzšinējo vadītāju Elitu Eglīti

Valmiera, 14.jūn., LETA. Šodien Amatas novada jaunievēlētās domes sēdē uz vēl vienu termiņu pašvaldības priekšsēdētāja amatā ievēlēta līdzšinējā novada vadītāja Elita Eglīte (LZS), aģentūra LETA noskaidroja novada domē.

No balsojuma atturējās "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) deputāts Indars Upītis un "No sirds Latvijai" (NSL) pārstāvis Āris Kazerovskis.

Eglīte gan pavēstīja, ka abu deputātu atturēšanās no balsojuma nenozīmētu, ka tā tagad būs domes opozīcija.

Amatas novada domes priekšsēdētāja vietnieks tiks ievēlēts 21.jūnijā.

Jau vēstīts, ka pašvaldību vēlēšanās Amatas novadā uzvarējis partiju "Zaļo un Zemnieku savienība" (ZZS) un "Vienotība" saraksts, kurš ieguvis 64,15% vēlētāju balsu un 10 deputātu mandātus.

Otrajā vietā ar 16,47% vēlētāju balsu ierindojās "Vidzemes partija", nodrošinot sev trīs deputātu vietas domē, bet trešajā vietā ar 9,57% balsu palika VL-TB/LNNK. Savukārt 7,60% vēlētāju savu balsi atdevuši par NSL. Abas ieguva pa vienam deputāta mandātam.

2013.gada pašvaldību vēlēšanās uzvarēja ZZS, iegūstot 59,84% balsu, otrajā vietā atstājot "Vienotību" ar 19,03%, bet trešajā vietā "Vidzemes partiju" ar 17,76% vēlētāju balsu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)