Banner 980x90

Alus nams "Brālis" pretendē uz Latvijas alus gada balvu

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai uzzinātu, kuri tad ir labākie Latvijas alus brūvētāji, Rīgā, otrdien, 26.janvārī notika piektās "Latvijas alus gada balvas" žūrijas komisijas sēde, kuras laikā izvēlēti galvenie pretendenti piektajai "Latvijas alus gada balvai".

Balvas galvenie pretendenti ir "Tērvetes alus", "Latgales alus", "Valmiermuižas alus", "Piebalgas alus", "Cēsu alus", Alus nams "Brālis", "Bauskas alus", "Aldaris", "Abuls", "Latraps", "Daugavpils iesalnīca", "Ilgezeem", "Užavas alus".

"Latvijas alus gada balva" šogad tiks piešķirta desmit ierastajās un vēl vienā, īpašā nominācijā:

* Lielākais alus tirdzniecības kāpums Ho-Re-Ca grupā;
* Lielākais alus tirdzniecības kāpums veikalu grupā;
* Lielākais kāpums alus eksporta tirgū;
* Ieguldījums veselīgas dzīves vides veidošanā;
* Videi draudzīgākais ražošanas uzņēmums;
* Gada alus reklāmas tēls;
* Gada alus iepakojums;
* Oriģinālākais alus kauss/glāze;
* Gada jaunums;
* Gada izaugsmes balva - Gada veiksminieks.

Speciālā nominācijā "Par mūža ieguldījumu alus nozarē" šogad izvirzīts Vjačeslavs Šamarins, par nenovērtējamu ieguldījumu alus un kvasa ražošanas nozarē, "Iļģuciema" rūpnīcas attīstībā, ziedojot tam visu darba mūžu. Meistars V.Šamarins arī šodien turpina bagātināt nozari ar jauniem dzērieniem.

Divpadsmitā nominācija šogad būs "Ventspilnieku simpātiju balva", kuras pretendentu izvirzīs ventspilnieki, balsojot aptaujā līdz 4.ferbruārim par labāko aldari.

"Latvijas alus gada balvu" pirms pieciem gadiem iedibināja biedrība "Alus brālība", lai popularizētu sasniegumus nozarē, godinātu nozares veiksminiekus un stiprinātu nozarē strādājošo pašapziņu, kā arī veicinātu alus darītavu savstarpējo sadarbību. Šo gadu laikā pasākums ir kļuvis par gada nozīmīgāko pasākumu Latvijas alus ražotājiem. Biedrība "Alus brālība" apvieno alus brūvēšanas un alus baudīšanas profesionāļus un entuziastus ar mērķi popularizēt Latvijas senās alus darīšanas tradīcijas un veicināt kulturālu alus baudīšanu. "Alus brālība" apvieno tos alus un tradīciju cienītājus, kuru ikdienas darbs un brīvais laiks ir saistīti ar alus kultūru un tās popularizēšanu.

Apbalvošanas ceremonija notiks piektdien, 5.februārī, Ventspilī, Livonijas ordeņa pilī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)