Banner 980x90

BTA: ik dienas no jumtiem krītošais sniegs un ledus sabojā vairākas automašīnas

Apdrošināšanas akciju sabiedrība "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) šonedēļ saņēmusi jau vairāk nekā 15 KASKO apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par transportlīdzekļu bojājumiem, ko radījis no ēku jumtiem krītošs sniegs un ledus gabali.

Ņemot vērā šāda veida negadījumu skaita pieaugumu, BTA brīdina autovadītājus – krītošais sniegs un ledus var nopietni apdraudēt gan cilvēku, gan arī radīt nopietnus bojājumus automašīnai, tāpēc BTA aicina autovadītājus būt vērīgiem un īpašu uzmanību pievērst tam, kur tiek plānots novietot automašīnu.

Šīs nedēļas laikā BTA saņēmusi virkni apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu par iedzīvotāju gūtajām traumām uz slidenajiem ceļiem, ietvēm un trepēm. Šajos negadījumos iedzīvotāji guvuši gan sasitumus, gan arī roku un kāju lūzumus. Pēdējo dienu laikā, kopš gaisa temperatūra pakāpusies virs nulle grādiem, būtiski pieaug BTA saņemto KASKO atlīdzību pieteikumu skaits par negadījumiem, kad no ēku jumtiem krītošs sniegs un ledus sabojājis automašīnu jumtus, motora pārsegus, izsitis vējstiklus, nolauzis sānskata spoguļus, bojājis automašīnu spārnus un citas automašīnu virsbūves daļas. Vienā no gadījumiem krītošā sniega trieciens bijis tik liels, ka bojātas arī automašīnas detaļas tās salonā.

AAS "BTA Baltic Insurance Company" Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktore Iveta Rijniece: "Vairumā gadījumu bojājumi ir bijuši salīdzinoši nelieli – nolauzts spogulis, ieplaisājis stikls, dažādi skrāpējumi vai buktes uz automašīnas virsbūves. Tomēr BTA pieredze rāda, ka krītošs sniegs var radīt arī ļoti ievērojamus automašīnas bojājumus vairāku tūkstošu eiro apmērā, piemēram, ja tiek bojāta ne tikai automašīnas virsbūve, bet trieciena rezultātā bojātas arī motora detaļas. Ņemot vērā šī brīža laikapstākļus, aicinām autovadītājus būt vērīgiem un novērtēt situāciju vietā, kur tiek plānots atstāt savu automašīnu, proti, pievērst uzmanību tam, vai uz tuvumā esošās ēkas jumta vai kokiem nav milzīga sniega kārta un vai tuvumā esošā teritorija nav norobežota, kas liecina par plānotiem jumta tīrīšanas darbiem. Tāpat arī atgādinām, ka jumtu attīrīšana no sniega un ledus ir ēkas īpašnieka vai apsaimniekotāja pienākums. Tiem autovadītājiem, kuru automašīnu bojājis no ēkas jumta krītošs sniegs vai ledus, noteikti jānoformē negadījums, izsaucot pašvaldības policiju vai jāsastāda negadījuma akts ar ēkas īpašnieku vai apsaimniekotāju, ja tas ir zināms. Automašīnu īpašniekiem, kuriem ir KASKO apdrošināšanas polise, ir iespēja iesniegt atlīdzības pieteikumu savai apdrošināšanas sabiedrībai. Savukārt, tiem automašīnu īpašniekiem, kuriem nav KASKO polises, ir iespēja vērsties pie ēkas īpašnieka vai apsaimniekotāja ar pieprasījumu kompensēt radušos zaudējumus."

Lai pasargātu sevi un savu mantu un vienlaikus netraucētu atbildīgajiem dienestiem veikt sniega tīrīšanas darbus no ielām un ēku jumtiem, BTA aicina iedzīvotājus atkušņa laikā īpašu uzmanību pievērst informatīviem paziņojumiem par sniega tīrīšanas darbiem gan uz ielām, gan arī daudzdzīvokļu māju trepju telpās un ņemt vērā visus norādījumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)