Banner 980x90

13 jautājumi hokejistam Jānim Brakšam

Katras nedēļas ceturtdienā 30 pilsētas informācijas portālu Pilseta24.lv sākumlapās tiks publicēta intervija ar sabiedrībā pazīstamu kādas nozares pārstāvi, kurš sniegs savas atbildes uz 13 jautājumiem par karjeru, mūsu valsti, cilvēkiem, dzīvi un laimi.

Jānis Brakšs ir 24 gadus vecs hokeja aizsargs, kurš jau trešo sezonu aizvada Francijā, šosezon 1.divīzijas (pēc līmeņa otrās labākās līgas Francijā) HK "Cergy-Pontoise" sastāvā. Iepriekšējā sezonā J.Brakšs papildināja 1.divīzijas kluba "Montpellier" rindas.

1. Trīs svarīgākie notikumi Jūsu pārstāvētajā nozarē pēdējā laikā?


Vasaras sākumā mani plāni bija saistīti ar Ameriku, konkrēti ar CHL hokeja līgu, kur arī nokļuvu. Lielās konkurences dēļ ASV nācās pamest, taču veiksmīgi atgriezos Eiropā, Francijā - hokeja kluba "Cergy –Pontoise" rindās.

Ar manu pievienošanos "Cergy-Pontoise" klubam komandai ir sācis veikties daudz labāk. Esam guvuši daudz uzvaru, no pēdējās 14.vietas tabulā šobrīd esam ierindojušies jau 8.vietā, kas uz doto brīdi garantē mums vietu play-off.

Kā trešo šā brīža svarīgāko notikumu varu minēt vienu no pēdējām spēlēm, kurā guvu divus rezultativitātes punktus – vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Man kā aizsargam bieži tā negadās.

2. Kādi Jums ir lielākie izaicinājumi tuvākajā laikā?

Protams, veiksmīgi nospēlēt sezonu, kas būtu pašsaprotami. Tā kā mūsu komanda uz doto brīdi ir play-off zonā, gribētos pacīnīties par Francijas čempiona titulu. Ja ne, tad vismaz par medaļām. Šos tad es arī varētu uzskatīt par saviem tuvākā laika galvenajiem izaicinājumiem.

3. Ko Jūs domājat par latviešu aizceļošanu uz ārzemēm?

Skumji, bet ko darīt, ka mūsu valsts ir tikpat kā izspiedusi mūs no tās. Ļoti gribētos dzīvot Latvijā, jo esmu dzimis šeit un tās ir manas mājas. Varētu teikt, ka esmu valsts patriots. Bet, ja Latvijā ar savu amatu nespēju nopelnīt pietiekoši, līdz ar to arī es esmu izvēlējies doties uz ārzemēm, manā gadījumā uz Franciju.

4. Nosauciet latvieti ar ko var lepoties visa Latvija?

Šķiet, tā būtu Vaira Vīķe-Freiberga. Kāpēc? Jo šī sieviete pierādīja, ka spēj savu amatu darīt lieliski, spēj būt godprātīga un ar ļoti augstu atbildības sajūtu. Pēc viņas aiziešanas viss mainījās!

5. Vieta, kur varat relaksēties un atjaunot spēkus?

Sauna, tvaika pirts un masāža! Kā jau sportistam pienākas, bet ne tikai, domāju, ka tas ir vislabākais veids ikvienam. Relaksējošas ir arī pastaigas gar jūru, kur var ieelpot svaigu gaisu!

6. Labākais notikums Jūsu dzīvē pēdējā laikā?

Apsveicu savu mīļoto meiteni dzimšanas dienā, aizvedot viņu uz Parīzi, kur izbaudījām visas šīs pilsētas burvīgās un apbrīnojamās iespējas. Pats spilgtākais moments bija brauciens Parīzes augstākajā celtnē, no kuras varēja redzēt visu Parīzi. Tas bija jauks piedzīvojums. Paliks atmiņā ilgi!

7. Kāds ir Jūsu mīļākais ēdiens un dzēriens?

Mīļākais ēdiens man ir karbonāde ar sieru un frī kartupeļiem. Klāt, protams, salātiņi. Dzēriens varētu būt ūdens ar citronu. Ja runājam par ekskluzīvākajiem ēdieniem, tad varētu būt austeres ar vīnu.

8. Kāda ir Jūsu labākā un sliktākā īpašība?

Pie labajām īpašībām noteikti vēlos pieminēt komunikācijas spējas - man patīk runāt ar cilvēkiem, uzskatu, ka protu ātri rast kopīgu valodu ar tiem. Pie sliktajām īpašībām varu pieminēt slinkumu, kas droši vien mīt katrā no mums.

9. Kas ir labākais, ko cilvēce ir ieviesusi?

Ir daudz un dažādu lietu, jau sākot ar riteni un elektrību, beidzot ar valodu, lai mēs varētu komunicēt. Ja no jaunajām tehnoloģijām, tad tas varētu būt internets – tur var atrast visu un vēl vairāk.

10. Ja Jūs būtu Dievs, ko Jūs gribētu mainīt pasaulē?

Šis jautājums nav īsti man, jo par Dievu katram cilvēkam ir savs priekšstats - citiem tas saistās ar reliģiju, ticību, citam ar kaut ko citu.

11. Kas ir Jūsu elks? Kāpēc?

Kārlis Skrastiņš - diemžēl viņa vairs uz šīs pasaules nav. Viņš bija mans elks. Tā kā esmu hokejists, no viņa daudz mācījos. Tagad cenšos viņu pieminēt, nekad neaizmirst!

12. 10 ballu sistēmā – cik laimīgs Jūs pašlaik jūtaties?

10… jo mana dzīve ir pašpietiekama. Pats esmu savas laimes kalējs, mīļotā sieviete man ir, paēdis un padzēris esmu, ar veselību arī viss kārtībā!

13. Jūsu novēlējums Latvijai.

Ātrāk atgūties no krīzes situācijas. Cilvēkiem vairāk smaidīt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)