Banner 980x90

Vieglatlēti sumina leģendāro šķēpmetēju Jāni Lūsi

29. maijā Daugavas stadionā Rīgā norisinājās starptautiskās sacensības vieglatlētikā "Rīgas kausi". Sacensību ietvaros notika leģendārā šķēpmetēja sumināšana 75 gadu jubilejā, un viņš klātienē sekoja labāko Latvijas un arī ārvalstu vieglatlētu sacīkstēm.

Tāpat šajās sacensībās notika arī esošo un bijušo vieglatlētu bērnu skrējiens. Sacensībās piedalījās sportisti no dažādām vieglatlētikas disciplīnām – šķēpmetēji, lodes grūdēji, skrējēji, kārtslēcēji un citi.
Šķēpmetējs Ainārs Kovals vienpadsmit šķēpmetēju vidū ar rezultātu 79,74 metri ierindojās 6. vietā. Savukārt ar rezultātu 60,1 metrs uzvarētājas godu sieviešu vidū izcīnīja šķēpmetēja Madara Palameika, bet otrajā vietā ierindojās 2013. gada "Rīgas kausu" ieguvēja Sinta Ozoliņa-Kovala, kura šķēpu raidīja 55,5 metru tālumā.

Jau trešo gadu sacensībām "Rīgas kausi" ir prestižais Eiropas Vieglatlētikas Asociācijas sacensību statuss – European Outdoor Classic Meeting, kas rīkotājiem uzliek pienākumus sacensības rīkot noteiktā kvalitātē un ar atbilstošu budžetu. Šī gada "Rīgas kausi"  pulcēja 136 sportistus no 23 valstīm. Sacensības organizē Rīgas dome un Latvijas Vieglatlētikas Savienība, sadarbībā ar finansiālajiem un informatīvajiem sponsoriem.

Vai zināji?
Latvijas sporta attīstībā SMScredit.lv, viens no akciju sabiedrības "4finance" pārstāvētajiem zīmoliem, investē kopš 2009. gada. Uzņēmuma atbalstīto sportistu vidū ir skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, šķēpmetējs Ainārs Kovals, vieglatlēte Laura Ikauniece, basketbola komanda "VEF Rīga" un futbola komanda "FS Metta/Latvijas Universitāte".

Ar uzņēmuma atbalstu tiek rīkoti arī dažādu veidu turnīri un sacensības, to vidū SMScredit.lv Jūrmalas velomaratons, Latvijas čempionāts  BMX  riteņbraukšanā  un  SMScredit.lv Futbola Virslīga.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)