Banner 980x90

Valdība kompensēs izdevumus 13 320 eiro apmērā par ugunsgrēkā Siguldā cietušas dzīvojamās mājas jumta remontu

Rīga, 21.febr., LETA. Siguldas novada pašvaldībai piešķirs 13 320 eiro, lai 50% apmērā segtu pašvaldības izdevumus par ugunsgrēka Leona Paegles ielā 6 cietušās daudzdzīvokļu ēkas jumta atjaunošanu, otrdien sēdē nolēma valdība.

Pērnā gada 3.oktobrī šajā daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā izcēlās ugunsgrēks, kurā dega ceturtā stāva dzīvoklis un jumts 630 kvadrātmetru platībā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) valdībā iesniegtajos dokumentos skaidro, ka ugunsgrēka rezultātā koka konstrukcijas bija pārogļojušās un vairs nebija lietojamas jumta seguma balstīšanai. Celulozes siltumizolācija cieta no karstuma un ūdens, kas tika izmantots uguns dzēšanas darbu laikā. Bēniņu stāva pārsegums, kas veidots no dzelzsbetona gatavkonstrukciju elementiem, nebija bojāts ugunsgrēka karstuma iedarbības rezultātā, bet tikai no ūdens, kas tika izmantots uguns likvidēšanas laikā. Savukārt ēkas nesošās konstrukcijas ir drošas turpmākai ekspluatācijai, un ugunsgrēks tā tehnisko stāvokli nav pasliktinājis.

Līdz ar to steidzami bija nepieciešams veikt jumta sadegušo konstrukciju un ekovates novākšanu no jumta pārseguma un sākt jumta konstrukciju atjaunošanu, lai novērstu nokrišņu nokļūšanu ēkā.

Pamatojoties uz 38 iedzīvotāju iesniegumiem un Siguldas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Siguldas novadā" pašvaldība piešķīra pabalstus daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājiem 26 640 eiro apmērā, kas tika pārskaitīti dzīvokļu kooperatīvajai sabiedrībai "Paeglīši 5" mājas jumta remontam.

Finanšu ministrija no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirs VARAM finansējumu 13 320 eiro apmērā pārskaitīšanai Siguldas novada pašvaldībai, lai segtu minētos izdevumus 50% apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)