Banner 980x90

Vai spontāni lēmumi un kredīti internetā ir laba kombinācija?

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Rutīna garlaiko, bet mūsdienās dzīvē nav daudz vietas spontanitātei – ikdiena sastāv no darba un nedaudziem brīvajiem mirkļiem. Ja šo ierasto dzīves ritmu izdodas dažādot ar neieplānotiem braucieniem un negaidīto izklaidi, dzīvot kļūst interesantāk, taču, raugoties no finanšu viedokļa, spontanitāte var izmaksāt dārgi, īpaši, ja tiek ņemti daudzi kredīti internetā. Uzzini šajā rakstā, kā līdzsvarot finanšu labklājību un vēlmi darīt, ko vēlies!

Neieplānots brauciens – jauni iespaidi, jauni tēriņi

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


Kad draugs, radinieks vai kolēģis aicina doties līdzi ceļojumā, ir grūti pateikt nē. Ja bankas kontā pietrūkst vajadzīgās summas, var rasties vēlme aizņemties, jo kredīti internetā taču ir paredzēti tieši pēkšņiem tēriņiem. Uzmanību – pēkšņi un spontāni tēriņi nav viens un tas pats. Ceļošana ir brīnišķīga aktivitāte, taču izmaksu ziņā neieplānots brauciens kredītā ir viens no smagākajiem triecieniem aizņēmēja budžetam. Ja kredīts online tiek izmantots aviobiļešu iegādei vai viesnīcas apmaksai, tad ceļojumā sagaida vēl jauni tēriņi: 
• muzeju biļetes;
• maltītes;
• ekskursijas u.tml. 

Pat nedēļas nogales izbrauciens var maksāt pāris simtus eiro, un, ja iekrājumi ir nelieli, šādi tēriņi var negatīvi ietekmēt nākotni. 

Vai vērts apmaksāt aizdevumu kredītā? Tikai tad, ja aizdevuma summa ir adekvāta ikmēneša ienākumiem. Tu pats vari aprēķināt, vai Tavā kontā ir pietiekami daudz naudas, lai atļautos spontānus braucienus, vai labāk krāt naudu gada garumā, lai iepriecinātu sevi ar ieplānotu ceļojumu bez parādsaistībām!

Spontāna iepirkšanās – patīkama, bet neizdevīga
Budžeta plānošana ir labākais veids, kā sagaidīt mēneša beigas ar pozitīvu bilanci, bet reizēm tik ļoti gribas iegādāties iepatikušās preces nekavējoties, nekrājot naudu mēnešiem ilgi. Vai tā ir laba doma? Jā, ja Tavi ienākumi ir stabili, ir izveidots finanšu drošības spilvens, un pirkums neradīs robus budžetā. Ja naudas tomēr pietrūkst, kredīts online var palīdzēt veikt pirkumu, taču aizņēmējam jāievēro atbildīgas aizņemšanās noteikumi:
• apdomā, vai noskatītā preces patiešām ir Tev vajadzīga un būs vajadzīga ilgtermiņā;
• padomā, vai tuvā nākotnē to varēs iegādāties, nenoformējot aizdevumu (piemēram, ja gaidāmas izpārdošanas);
• izpēti tirgu, lai noskaidrotu, vai citur prece ir pieejama lētāk (piemēram, interneta veikalā).

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
Lai izvairītos no neapdomātiem pirkumiem, nepiesakies kredītam uzreiz. Pagaidi vismaz dažas dienas, izanalizē situāciju un pēc tam pieņem pārdomātu lēmumu. 

Plānu maiņa un lieki tēriņi
Mēdz gadīties, ka papildu nauda kļūst vajadzīga, ja rodas vēlme uzlabot jau esošos plānus. Piemēram, ja tuvā nākotnē ir gaidāmi svētki – kāzas, jubileja, Ziemassvētki, – bez budžeta plānošanas neiztikt, un gandrīz vienmēr nākas sevi ierobežot. Reti kuram ir bezgalīgi finanšu resursi, bet greznas svinības gribas daudziem. Vai vērts aizņemties, ja gribas palutināt sevi un savus tuviniekus drusku vairāk?

Kredīti internetā svētku organizēšanai netiek piedāvāti kā atsevišķs aizdevumu veids, taču aizņemties iespējams gan īstermiņā, gan ilgtermiņā. Ieguvumi ir tādi paši kā citos gadījumos – iespēja atļauties vairāk. Lielākais mīnuss, tāpat kā citās aizņemšanās reizēs, ir papildu tēriņi un jaunas parādsaistības, taču šādam aizdevumam ir vēl viena īpatnība. 

Tā kā kredīti internetā ir pieejami ar ievērojamu kredītlimitu, ir risks aizņemties vairāk nekā nepieciešams. Plānojot svētkus, iespējas ir teju neierobežotas, jo vienmēr var atrast labāku restorānu un eksotiskāku ceļojuma galamērķi. Ja ir pieņemts lēmums par labu kredītam, svarīgi ir aizņemties konkrētam pirkumam, nevis vispārīgi.

Viens noteikums ir spēkā, neatkarīgi no aizņemšanās iemesla – aizdevuma summai jābūt adekvātai ienākumu līmenim. Kredīts online var būt izmantots dažādās situācijās, taču aizņemties var tikai personas ar atbilstošu maksātspēju. Ja Tu atbilsti šim noteikumam, uzzini, kur meklēt aizdevumu ar draudzīgiem nosacījumiem!

​Foto: Shutterstock.com​Foto: Shutterstock.com
Elastīgi kredīti internetā līdz 3000 eiro
Nebanku aizdevējs VIA SMS piedāvā aizdevumus, kas ir noderīgi gan nelieliem ikdienas tēriņiem, gan nopietniem pirkumiem. Kredīti internetā ir pieejami:
• līdz 300 eiro pirmajā aizņemšanās reizē;
• līdz 3000 eiro, aizņemoties atkārtoti (ar atbilstošu maksātspēju).

VIA SMS kredīts online var tikt izmantots kā īstermiņa vai ilgtermiņa aizdevums – atkarībā no tā, cik liela ir aizdevuma summa un kādas ir aizņēmēja finanšu iespējas. Kredīta atmaksas kārtību var izvēlēties nevis pieteikšanās, bet atmaksas brīdī. 

Ja aizņēmējs var atmaksāt aizdevumu pilnā apjomā jau pēc 30 dienām, kredītsaistības var segt vienā maksājumā. Ja aizņēmējam ir ērtāk veikt kredīta atmaksu pakāpeniski, viņš var veikt vismaz minimālos ikmēneša maksājumus (2,5% no aizdevuma summas pluss procenti par kredīta apkalpošanu). Jaunajiem klientiem VIA SMS ir sagatavojis īpašo piedāvājumu – 30 dienu aizdevumu bez procentu maksas.

Lai gan budžeta plānošana nenoliedzami ir labākā lieta, ko cilvēks var darīt savas finanšu stabilitātes labā, tomēr negaidīti tēriņi un spontāni lēmumi mēdz gadīties ikvienam. Ja arī Tev rodas vajadzība pēc papildu naudas, ienāc VIA SMS mājaslapā un uzzini, vai kredīti internetā var Tev palīdzēt!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)