Banner 980x90

Turaidā rīkos Lībiešu dienu skolēniem

Ilustraīvs foto/ Foto: Sigulda24.lv
Ilustraīvs foto/ Foto: Sigulda24.lv
Piektdien, 30.septembrī, no plkst.10.00 līdz plkst.18.00 Turaidas muzejrezervātā tiks gaidīti skolēni, lai interaktīvā spēlē izzinātu vēsturi par vienu no Latvijas pamattautām - lībiešiem.

Kā aģentūru LETA informēja muzejrezervāta Izglītojošā darba un komunikācijas daļas vadītāja Anda Skuja, Lībiešu dienas mērķis ir popularizēt Gaujas lībiešu kultūras mantojumu un iedvesmot skolēnus iepazīt lībiešu tautas vēsturi.

Lībiešu dienas laikā ikviens varēs uzzināt, kas ir Gaujas lībieši, kur viņi dzīvoja, ko darīja, kā runāja, kā ģērbās un kā veidoja sadarbību ar citām tautām.

Šajā dienā skolēnus sagaida pusotru stundu gara spēle, meklējot Gaujas lībiešu pēdas, atklājot viņu kultūras mantojumu Turaidas vēsturiskajā centrā. Piecās vietās muzejrezervāta teritorijā viņus gaidīs dažādi uzdevumi, pārsteigumi, kas radīs izziņas prieku un sniegs zināšanas, kas noderēs ne tikai visiem, kam interesē vēsture, bet arī 9.klases skolēniem, gatavojoties vēstures eksāmenam. Ikvienam spēles dalībniekam tiks balva par dalību un gandarījums par kopīgu vēstures izzināšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)