Banner 980x90

Straujuma: Putina retorika par tautiešu aizsardzību ir ierasta

Krievijas prezidenta Vladimira Putina teiktais par visa arsenāla izmantošanu tautiešu aizsardzībai ārzemēs ir jau ierasta retorika, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu žurnālistiem sacīja Laimdota Straujuma (V).

Jautājumā par Putina sacīto, ka Krievija "izmantos visu arsenālu tautiešu aizsardzībai ārzemēs", un vai to var uztvert kā draudus tostarp Latvijai, Straujuma norādīja, ka "šī retorika jau ir ierasta mums". Tomēr premjere atzina, ka Latvijas un Baltijas valstu pozīcija ir citādāka nekā Ukrainai un Moldovai, jo mēs esam NATO dalībvalsts.

Savukārt prezidents apstiprināja, ka 2.jūlijā uz Nacionālās drošības padomes sēdi ir uzaicināti visu atbildīgo ministriju un iestāžu vadītāji, lai apspriestu gan pašreizējo situāciju, gan konkrētos soļus, lai stiprinātu valsts drošību.

Putins otrdien, 2.jūlijā, paziņoja, ka Krievija izmantos "visu esošo līdzekļu arsenālu" tautiešu aizstāvībai ārzemēs.

"Gribu, lai visi saprastu: mūsu valsts turpmāk enerģiski aizstāvēs krievu, mūsu tautiešu tiesības ārzemēs, tam izmantojot visu esošo līdzekļu arsenālu - no politiskiem un ekonomiskiem līdz starptautiskajās tiesībās paredzētām humānajām operācijām - tiesībām uz pašaizsardzību," paziņoja Putins, Ārlietu ministrijā uzrunājot vēstniekus un pastāvīgos pārstāvjus.

"Kad es runāju par krievu cilvēkiem un krievvalodīgajiem pilsoņiem, es ar to domāju cilvēkus, kuri sevi jūt par tā dēvētās plašās "krievu pasaules" daļu - ne obligāti etniski krievu cilvēki, bet gan tie, kas sevi uzskata par krievu cilvēkiem," sacīja Putins.

Viņš sīkāk nepaskaidroja, cik plaša varētu būt tāda "krievu pasaule".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)