Banner 980x90

Siguldas Valsts ģimnāzijā iegādāti 15 mācību roboti

Valmiera, 6.okt., LETA. Siguldas Valsts ģimnāzijā iegādāti 15 mācību roboti "mBot Ranger", aģentūru LETA informēja Siguldas novada pašvaldības pārstāve Inese Pabērza.

Roboti iegādāti par 2500 eiro, un projektam saņemts arī pašvaldības atbalsts.

Jaunās ierīces izmantos mācību priekšmetā datorika algoritmiskās un radošās domāšanas veicināšanai. Modernizējot mācību vidi, plānots nākamgad iegādāties vēl vairāk robotu un cita veida tehniku, kas ļautu mācību saturu apgūt radošākā un interesantākā veidā.

Jaunās iekārtas iespējams savienot ar mobilajām ierīcēm un datoru. Savienojot robotu ar mobilo telefonu vai planšetdatoru, iespējams veikt vienkāršas darbības – vadīt robotu dažādos virzienos, ieslēgt robota augšpusē esošo led apgaismojumu un veikt citu pamata funkciju apskatu.

Robotus iespējams salikt trīs dažādos veidos un iespējams iegādāties papildus sensorus un detaļas, robota tehnisko iespēju papildināšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)