Banner 980x90

Siguldas slimnīcā uzstādīts rekords - gada laikā piedzimuši 1000 mazuļi

Daugavpils, 28.dec., LETA. Īsi pirms gadu mijas, 27.decembrī,Siguldas novada pašvaldībai piederošās Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļā piedzimis 1000.mazulis šogad, kas ir jauns pieņemto dzemdību skaita rekords kopš slimnīcas pastāvēšanas, jau ceturto gadu pēc kārtas labojot dzimstības rādītājus.

Kā aģentūru LETA informēja Siguldas novada domes Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītājas vietniece Ginta Zīverte, šogad slimnīcā pieņemto dzemdību skaits ir absolūtais rekords kopš 1950.gada, kad Siguldas slimnīca dibināta, pārspējot arī pagājušā gada rekordu, kad slimnīcā pasaulē nāca 904 mazuļi. Tādējādi Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļas šī gada statistika ir pārsniegusi mazo dzemdību nodaļu kategorijas rādītājus, kas starptautiskā vērtējumā ir līdz 960 dzemdībām gadā.

1000.mazuļa vecākus, siguldiešus Kristiānu, Raivi un jaundzimušo Henriku, pašvaldības vārdā sveica Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, viņa vietnieks Jānis Zilvers un Siguldas slimnīcas vadītājs Valdis Siļķe.

Līdz 2016.gada 28.decembrim Siguldas novadā reģistrēti 264 jaundzimušie Siguldas novada iedzīvotāji. Kopš 2012.gada Siguldas novada domes priekšsēdētājs svinīgā pasākumā "Esmu dzimis Siguldas novadā" sveic novadā dzimušos novadniekus un viņu ģimenes. 2016.gada otrajā pusgadā dzimušie mazuļi un viņu ģimenes tiks godinātas 2017.gada 4.februārī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)