Banner 980x90

Siguldas slimnīcā pērn piedzimis rekordliels bērnu skaits

Jelgava, 3.janv., LETA. Siguldas slimnīcā 2017.gadā turpināja pieaugt dzemdību skaits, sasniedzot jaunu rekordu, aģentūru LETA informēja Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja vietniece Inese Pabērza.

Pērn slimnīcā 1114 dzemdībās pasaulē nākuši 1118 mazuļi - 541 meitenīte un 577 puisēni. Tas ir absolūtais rekords kopš 1950.gada, kad Siguldas slimnīca dibināta, pārspējot arī 2016.gada rekorda skaitli - 1016 dzemdības.

Pabērza uzsver, ka līdz ar to Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļas statistika kārtējo gadu ir pārsniegusi mazo dzemdību nodaļu kategorijas rādītājus, kas starptautiskā vērtējumā ir līdz 960 dzemdībām gadā.

Dzemdību nodaļā aktīvākā aizvadītā gada diena bijusi 29.jūnijs, kad pieņemtas 12 dzemdības. Jaundzimušo skaits pārsniedz dzemdību skaitu, jo slimnīcā pasaulē nākuši vairāki dvīņi.

2018.gads Siguldas slimnīcā jau sācies ar pirmajiem dzimušajiem mazuļiem. Dzemdību nodaļā pirmais šajā gadā pasaulē nācis puisēns.

Pēdējos gados Siguldas slimnīcas Dzemdību nodaļā gan ar pašvaldības, gan slimnīcas finanšu līdzekļiem veiktas ievērojamas investīcijas, tādējādi attīstot sniegtā pakalpojuma kvalitāti un servisa līmeni, informēja pašvaldības pārstāve. Pērn ar pašvaldības atbalstu iegādāts jauns, moderns dzemdību galds. Savukārt, lai pilnveidotu jauno māmiņu un jaundzimušo aprūpi, šajā gadā ar pašvaldības atbalstu plānots iegādāties mazuļu reanimācijas galdu, vēl vienu fototerapijas iekārtu jaundzimušajiem, kā arī vēl vienu kardiotokogrāfu ar bezvada zonžu sistēmu, kas nodrošinās augstu mātes un mazuļa izmeklējumu precizitāti un drošību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)