Banner 980x90

Siguldas pilsētas vidusskolā izveidos 1.klasi ar mākslu novirzienu

Valmiera, 23.janv., LETA. Ar 1.septembri Siguldas pilsētas vidusskola tiks atvērta 1.klase ar mākslu novirzienu, aģentūru LETA informēja Siguldas novada pašvaldības pārstāve Inese Pabērza.

Saskaņā ar izstrādāto mācību programmu Siguldas pilsētas vidusskolas mākslu novirziena klases audzēkņi pilnā apjomā apgūs vispārizglītojošās programmas priekšmetus, taču papildus tiem apmeklēs dažādu mākslu, tajā skaitā mūzikas, nodarbības, tādējādi daudzpusīgi attīstot skolēnu zināšanas, prasmes un talantus. Mācības, kā arī interešu izglītības nodarbības līdz 4.klasei Siguldas pilsētas vidusskolas mākslu klases skolēniem notiks Mākslu skolas "Baltais Flīģelis" telpās.

"Ideja par vispārējo izglītību ar padziļinātu mākslu apguvi ir attīstījusies vairāku gadu garumā, domājot par kvalitatīvu un daudzveidīgu sākumskolas izglītību un ņemot vērā pieprasījumu pēc dažādu mākslu interešu izglītības programmām. Mākslu klase visvairāk būs piemērota tiem bērniem, kurus vecāki plāno profesionāli attīstīt mūzikā, dejā, zīmēšanā, glezniecībā, teātra vai citās mākslās. Taču arī tad, ja bērni izlems neturpināt mācības Mākslu skolā "Baltais Flīģelis" vai citā profesionālās ievirzes izglītības iestādē, viņi būs ieguvēji, jo būs padziļināti apguvuši šos priekšmetus, iespējams, atklājuši sevī jaunus talantus un prasmes, kas būs noderīgas, izvēloties arī citu profesionālo ceļu," pauž Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Līga Sausiņa (VL-TB/LNNK).

Jaunajā mācību gadā plānots atvērt vienu šādu 1.klasi, un pieteikt bērnus mācībām tajā varēs no 1.marta, kad tiks uzsākta audzēkņu reģistrēšana mācībām pirmajās klasēs novada skolās.

Papildu informāciju par jauno izglītības programmu topošo pirmklasnieku vecāki varēs saņemt Siguldas pilsētas vidusskolas informācijas dienā 8.februārī plkst.18.30.

Kopš 2014./2015.mācību gada Siguldas pilsētas vidusskolā izveidotas klases ar sporta novirzienu. Savukārt kopš 2016./2017.mācību gada Siguldas pilsētas vidusskola sadarbībā ar Latvijas Kultūras koledžu ir uzsākusi īpašu mācību programmu 10.klašu skolēniem, izveidojot radošo industriju klasi. Iespējas padziļināti apgūt dabaszinības un informācijas tehnoloģijas novada skolēniem ir Laurenču sākumskolā, bet Siguldas Valsts ģimnāzija 7.–12.klašu skolēniem piedāvā padziļināti apgūt matemātiku un svešvalodas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)