Banner 980x90

Siguldas pašvaldība piedzīs 5976 eiro par latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu neveikšanu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
​Siguldas novada pašvaldība nolēmusi piedzīt kopumā 5976 eiro no trīs zemes īpašniekiem, kuri nav veikuši latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumus.

Kā aģentūru LETA informēja Siguldas novada domes Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Diāna Vītola, no zemes īpašnieka, kurš 2014.gadā neveica latvāņu ierobežošanu, piedzīs 122 eiro, no zemes īpašnieka, kurš 2013., 2014. un 2015.gadā neveica latvāņu ierobežošanu, nolemts piedzīt 5409 eiro, savukārt no zemes īpašnieka, kas 2013.gadā neveica nepieciešamos pasākumus, - 445 eiro.

Lēmums pieņemts, pamatojoties uz "Latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu plānu Siguldas novadā 2011.-2017.gadam" un Ministru kabineta noteikumiem par invazīvo augu sugas - Sosnovska latvāņa - izplatības ierobežošanu. Tie paredz - ja persona neveic latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumus, tos organizē un koordinē attiecīgā vietējā pašvaldība, persona sedz izdevumus, kas saistīti ar latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)