Banner 980x90

Siguldas novads pērn ieņēmis trešo vietu pēc uzņemto ārvalstu viesu skaita Latvijā

Foto: Sigulda24.lv
Foto: Sigulda24.lv
2015.gadā Latvijā bija vērojams nozīmīgs Krievijas tūristu skaita kritums, tomēr Siguldas novadā tūristu skaits pieaudzis un pilsēta ar 1,7% ieņēma trešo vietu uzņemto ārvalstu viesu tirgus daļā Latvijā aiz Rīgas un Jūrmalas.

Kā aģentūrai LETA apgalvoja pašvaldībā, tūrisma nozare Siguldas novadā strauji aug - pēdējo sešu gadu laikā no visiem tūristu galamērķiem Latvijā tūristu nakšņojumu skaits visstraujāk - par 46,5% - audzis Siguldas novadā, secinājis Vidzemes Augstskolas pasniedzējs Andris Klepers, apkopojot Centrālās statistikas pārvaldes sniegtos datus. Analogā laika periodā Latvijas kopējais rādītājs audzis par 24,5%, Rīgai - par 26,9%, Jūrmalai - 20,5%, bet Ventspilī bijis kritums par 1,2%.

2016.gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, kopējais naktsmītnēs apkalpoto personu skaits Siguldas novadā palielinājies par 2,7%, sasniedzot 6998 personas. Salīdzinājumam, kopējais pieaugums valstī ir tikai 1,6%. No kopējā apkalpoto personu skaita 30,2% ir ārvalstu viesi, kas salīdzinājumā ar iepriekšējā gada datiem ir pieaugums par 13%, savukārt Latvijā kopējais ārvalstu viesu skaits pieaudzis tikai par 2,5%.

Šī gada pirmajā ceturksnī vērojams 10% kritums pavadīto nakšu skaita ziņā Siguldas novadā: ārvalstu viesu skaits samazinājies par 21%, bet vietējo ceļotāju skaita kritums - 1,9%.

Lai arī 2016.gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, ir 15% kritums apkalpoto Krievijas tūristu skaitā, pieaugums vērojams tūristu skaitā no Lietuvas - par 38%, no Igaunijas - par 35% un no Vācijas - par 5%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)