Banner 980x90

Siguldas novadā uzlabots ielu apgaismojums

Valmiera, 21.dec., LETA. Siguldas novada teritorijā šogad daudzviet veikta ielu apgaismojuma uzlabošana, pārejot uz LED apgaismojumu, aģentūru LETA informēja Siguldas novada pašvaldības pārstāve Inese Pabērza.

Šajās nedēļās LED ielu apgaismojums uzstādīts Siguldā, Depo ielā, savukārt Peldu ielā uzstādītas parka laternas, izvēloties dzīvsudraba spuldžu aizvietotāju. Ielu apgaismojums modernizēts Allažos, Stārķu ielā. Savukārt pie Allažu pagasta pārvaldes ēkas uzstādīts LED prožektors.

Šajā gadā ielu apgaismojuma modernizācija Siguldas novadā, pārejot uz LED apgaismojumu, veikta Strēlnieku ielas gājēju celiņam posmā no Rīgas līdz Depo ielai, Mednieku ielā, pie Laurenču sākumskolas, kā arī Zinātnes ielā. Pāreja uz nātrija lampām notikusi Ventas, Paparžu, Kaupo, Klusajā, Strauta, Jasmīnu, Griezes, Dzērveņu ielā un pie Allažu pagasta Tautas nama. Nātrija lampas uzstādītas arī Allažmuižā un Ābeļziedu ielā, Stīveros.

Siguldas novada pašvaldība arī nākamajos gados turpinās ielu apgaismojuma uzlabošanu. 2018.gadā plānots uzstādīt LED lampas Siguldā, Rīgas ielā, un LED prožektorus vairākos objektos.

LED apgaismojums ne tikai uzlabo redzamību diennakts tumšajā laikā, bet arī samazina elektroenerģijas patēriņu un ir videi draudzīgāks. Turklāt ekspluatācijā tas kalpo ilgāk, un ir mazāk ietekmējams no ārējiem faktoriem, piemēram, vibrācijām vai vēja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)