Banner 980x90

Siguldas novada daudzbērnu ģimeņu bērni varēs saņemt līdz 75% lielu atlaidi ēdināšanai pašvaldības izglītības iestādēs

Valmiera, 31.janv., LETA. No 1.februāra Siguldas novada daudzbērnu ģimenēm būs pieejams pašvaldības līdzfinansējums līdz pat 75% apmērā ēdināšanai bērnudārzos un skolās, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Inese Pabērza.

Izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumos paredz, ka turpmāk iespēja saņemt atbalstu ēdināšanas pakalpojumu maksas segšanai būs ne tikai novadā deklarēto daudzbērnu ģimeņu bērniem, kuri mācās pirmsskolas izglītības iestādēs, bet arī novada vispārizglītojošo skolu 5.–12.klasē.

Ja bērnudārzā vai kādā novada skolas 5.–12.klasē izglītību iegūst viens daudzbērnu ģimenes bērns, ēdināšanas pakalpojumu maksai tiks piemērota 20% atlaide, savukārt 30% atlaide tiks piešķirta gadījumos, ja bērnudārzu vai vispārējās izglītības iestādes 5.–12.klasi apmeklē divi daudzbērnu ģimenes bērni. Ja bērnudārzā vai 5.–12.klasē mācās trīs vienas ģimenes bērni, tad atlaide par bērnu ēdināšanas pakalpojumiem būs 50%, bet, ja četri un vairāk bērni, tad pašvaldības atbalsts sasniegs pat 75%.

Ēdināšanas pakalpojumu maksas atvieglojumi tiks piemēroti tiem daudzbērnu ģimeņu bērniem, kuri apmeklē kādu no Siguldas novada vispārējām izglītības iestādēm, savukārt atlaidi ēdināšanas maksai pirmsskolā varēs saņemt arī bērni, kuri apmeklē privāto pirmsskolas izglītības iestādi vai bērnudārzu citā administratīvajā teritorijā. Lai saņemtu atlaides ēdināšanas pakalpojumu apmaksai, daudzbērnu ģimenēm pašvaldības Pakalpojumu centrā vai e-pakalpojumu portālā "e.sigulda.lv" jāaizpilda iesniegums, aktualizējot informāciju par bērnu skaitu attiecīgajos izglītības posmos, citas darbības vecākiem nav jāveic.

Siguldas novada Daudzbērnu ģimeņu atbalsta programma novada daudzbērnu ģimenēm, kuru aprūpē ir trīs vai vairāk bērnu, tajā skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni, paredz iespēju saņemt arī citu atbalstu: nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi 50%–70% apmērā par zemi, dzīvokli, dzīvojamo māju, dzīvojamo māju palīgēkām, garāžām, kā arī braukt novada sabiedriskajā transportā bez maksas.

Tāpat daudzbērnu ģimeņu bērniem tiek samazināta maksa par profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvi Mākslu skolā "Baltais Flīģelis" un Siguldas Sporta skolā. Papildus Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes 10% atlaidei daudzbērnu ģimeņu locekļiem tiek piešķirta atlaide 10% apmērā vienreizējiem apmeklējumiem Siguldas Sporta centra Spēka zālē, peldbaseinā un Ūdens atrakciju un atpūtas parkā. "Fischer" Slēpošanas centrā pieejama atlaide 20% apmērā vasaras un ziemas inventāra nomai, kā arī ģimenes piedāvājumam ziemā - kameršļūkšanai.

Savukārt Pilsētas trasē daudzbērnu ģimenēm pieejama 20% atlaide ziemas inventāra nomai un braucienam ar pacēlāju. Daudzbērnu ģimenēm tiek piemērota arī 40% atlaide ieejas maksai novada pašvaldības organizētajos kultūras pasākumos, ja biļetes cena ir lielāka par diviem eiro. Tāpat daudzbērnu ģimeņu locekļi bez maksas var saņemt Siguldas novada iedzīvotāja ID karti.

Programmu daudzbērnu ģimeņu atbalstam Siguldas novada pašvaldība īsteno kopš 2013.gada.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)