Banner 980x90

Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" notiks pianistes Artas Arnicānes solokoncerts

Valmiera, 17.okt., LETA. Sestdien, 22.oktobrī, plkst.19 Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" notiks pianistes Artas Arnicānes solokoncerts "Ūdens leģendas", aģentūru LETA informēja koncertzāles vadītāja Jolanta Bimbere.

Pianiste jau vairākkārtīgi viesojusies Siguldā, uzstājoties kā soliste "Kremerata Baltica" festivālos, tomēr ar soloprogrammu koncertzālē "Baltais flīģelis" mākslinieci dzirdēsim pirmo reizi. Šis būs vienīgais Arnicānes solokoncerts Vidzemē. Programma "Ūdens leģendas" ir vairākus gadus lolota, un, citējot mākslinieci: "Šī ir iespēja uzburt jaunu priekšstatu par klavieru skanējumu - iztēles skaņu ainavas, straumes, burbuļojošu strautiņu guldzēšana, ūdens spēks un sievišķīgs trauslums satiksies šeit…"

Arnicāne studējusi pie mūziķiem Teofīla Biķa un Sergeja Osokina Latvijā, Normas Fišeres Anglijā un Homero Frančeša Šveicē. Ar izcilību absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, Skotijas Karalisko konservatoriju un Cīrihes Mākslu universitāti, kopumā iegūstot četrus atskaņotājmākslas maģistra grādus. Studiju cikla noslēgumā Cīrihē - arī mūzikas pedagoģijas maģistra grādu.

Arnicāne ir 16 starptautisku konkursu laureāte un neskaitāmu speciālbalvu ieguvēja. Īpaši spilgti viņa uzstājās 2010.gadā, iegūstot augstākās godalgas pianistu konkursos Šveicē, Anglijā, Polijā un Spānijā. Vēl pēc gada Arnicāne kļuva par starptautiskā konkursa "Prāgas pavasaris" uzvarētāju, tam sekoja virkne piedāvājumu uzstāties Čehijas un Šveices pilsētās rīkotos koncertos un festivālos, būtiski sekmējot pianistes starptautisko atpazīstamību.

Latviešu pianistes Arnicānes spēja aizraut klausītājus un radīt īpašu koncerta gaisotni nodrošinājusi pianistes koncertdarbību Eiropā, galvenokārt Šveicē, ko māksliniece patlaban izvelējusies par dzīvesvietu.

Biļetes uz koncertu pieejamas mājaslapā "www.bilesuparadize.lv", "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un stundu pirms koncerta - norises vietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)