Banner 980x90

"Siguldas CMAS" peļņa pirmajā pusgadā sarukusi trīs reizes

Rīga, 16.aug., LETA. "Siguldas ciltslietu un mākslīgās apsēklošanas stacija" ("Siguldas CMAS") šā gada pirmajā pusgadā nopelnījusi 20 170 eiro, kas ir trīs reizes mazāk, nekā attiecīgajā laika posmā pērn, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

2017.gada pirmajā pusgadā "Siguldas CMAS" nopelnīja 61 467 eiro.

Savukārt uzņēmuma apgrozījums gada pirmajā pusgadā saruka par 2,5% - no 538 268 eiro pērn līdz 525 059 eiro šogad.

"Siguldas CMAS" komerciālā rentabilitāte 2018.gada pirmajā pusgadā bija 3,8%, attiecīgi 2017.gada attiecīgajā periodā tā bija 11,4%.

Kompānijas vadības ziņojumā norādīts, ka pamatnodarbošanās ieņēmumu proporcionalitāte, salīdzinot ar 2017.gada pirmajiem sešiem mēnešiem, nav būtiski mainījusies - ieņēmumi no vaislas buļļu spermas pārdošanas veidoja 51,2 % no apgrozījuma, bet piena analizēšanas un pārraudzības datu apstrādes pakalpojumi kopā veidoja 38,5 % no apgrozījuma.

Vadība arī atzīmē, ka 2018.gada pirmajos sešos mēnešos nav būtisku notikumu, kas ietekmētu finanšu pārskatu, kā arī nav būtisku risku, ar

ko "Siguldas CMAS" varētu saskarties un, kas varētu ietekmēt tās finansiālo stāvokli un darbības finansiālos rezultātus.

Paaugstinot uzņēmuma darbības efektivitāti, "Siguldas CMAS" turpinās strādāt, lai paplašinātu savas produkcijas un sniegto pakalpojumu tirgus apmēru.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Siguldas CMAS" pagājušajā gadā strādāja ar auditēto apgrozījumu 1,109 miljonu eiro apmērā, kas ir par 3,6% vairāk nekā 2016.gadā, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 22,9% - līdz 65 798 eiro.

"Siguldas CMAS" ir viena no lielākajām vaislas buļļu spermas ražotājām un piegādātājām Latvijā. Otra lielākā uzņēmuma pamatdarbības nozare ir piena analīžu veikšana, tāpat kompānija sniedz arī citus ar ciltsdarbu saistītus pakalpojumus. Būtiska ietekme "Siguldas CMAS" pamatkapitālā ir "Siguldas mākslīgās apsēklošanas stacijai", kurai pieder 49,9% balsstiesīgo akciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)