Banner 980x90

Siguldā šonedēļ notiks Drošības dienas bērniem

Šonedēļ Siguldas novadā notiks Drošības dienas bērniem, pilsētas informācijas portālu Sigulda24.lv informēja Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Sandra Ķirule.

Viņa norāda, ka, uzsākot jauno mācību gadu, Siguldas novada Izglītības pārvalde aicina vecākus ar saviem bērniem pārrunāt drošības jautājumus - galvenokārt par drošību un atbildību uz ceļiem, neaizmirstot par piesardzību, šķērsojot gājēju pārejas, par braukšanu ar velosipēdu, jo katrs velosipēdists piedalās ceļu satiksmē kā līdzvērtīgs dalībnieks.

Valsts policijas Siguldas nodaļa 19. un 20.septembrī Raiņa parka bērnu laukumā organizēs pasākumus novada 6-gadniekiem un 1.klašus skolēniem "Esi drošs uz ceļa", kuru laikā bērniem spēles veidā būs iespējas apgūt satiksmes noteikumus.

Sākoties jaunajam mācību gadam, arī Siguldas novada Pašvaldības policija plāno pievērst pastiprinātu uzmanību gan novada skolām, gan arī pašiem skolēniem. Īpaša uzmanība, tā kā jau trešo gadu Pašvaldības policija sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju organizē bezmaksas iespēju novada iedzīvotājiem iegūt velosipēda vadītāja apliecību, tiks pievērsta velosipēdu vadītājiem. Protams, ka vienlaicīgi uzmanību pievērsīs arī tam, vai skolēni ievēro Siguldas novada saistošo noteikumu prasības, kā arī vai netiek pārkāpti smēķēšanas ierobežojumi attiecībā uz nepilngadīgām personām.

Drošības nedēļas ietvaros arī Valsts izglītības satura centrs (VISC) aicina veicināt skolēnu izpratni par drošību un veselību. Valsts izglītības satura centrs (VISC) no 23. -27.septembrim organizē Drošības nedēļu 1.-12. klašu skolēniem "Droša un veselīga skolas vide". Šogad Drošības nedēļas mērķis ir veicināt pedagogu un skolēnu izpratni par drošību un veselību kā vērtībām. Drošības nedēļas ietvaros VISC aicina aktualizēt jautājumus par fizisko un psihoemocionālo veselību, personisko un citu cilvēku veselību un drošību skolā, ceļā uz skolu un arī ārpusskolas aktivitātēs. Veselība un drošība par vērtībām var kļūt tikai tad, ja teorētiskās zināšanas apstiprinās drošā uzvedībā, atbildīgā rīcībā un veselību apliecinošos paradumos ikdienā.

Drošības nedēļu VISC rīko kopā ar sadarbības partneriem - VAS "Latvijas Valsts ceļi", VAS "Latvijas dzelzceļš", Ceļu satiksmes un drošības direkciju un Valsts darba inspekciju. Nolikumus un informāciju par plānotajām drošības nedēļas aktivitātēm VISC ir izplatījis izglītības pārvalžu pirmsskolas speciālistu un sākumskolas skolotāju metodisko apvienību vadītāju semināros un centra mājaslapā.

VISC mājaslapā ir atrodama informācija par reģionālajiem semināriem Rīgā, Ventspilī, Rēzeknē, Valmierā, Cēsīs un Dobelē skolu administrācijas pārstāvjiem un skolotājiem par drošu un veselīgu skolas vidi. Pirmais seminārs notiks Rīgā, Drošības nedēļas laikā, 24.septembrī. VISC aicina drošības nedēļas aktivitātēs izmantot jaunākos izstrādātos atbalsta materiālus par veselību un drošību "Ko darīt, ja...?" un "Vesels un drošs - ikdiena tev apkārt", kā arī vides spēli "Vesels un drošs".

Plašāku informāciju par Drošības nedēļu "Droša un veselīga skolas vide" sniegs VISC speciāliste Inese Bautre, tālrunis 67814439.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)